“Ribolovci svome gradu” ovog vikenda na Zrinskome trgu

15:17h
0
Pripreme manifestacije teku prema planu

Članovi Športskog ribolovnog kluba Koprivnica uz pomoć Grada, Turističke zajednice i sponzora svojim će sugrađanima i gostima u subotu i nedjelju po deveti put ponuditi mnoštvo zabave i okusa na manifestaciji Ribolovci svome gradu. I ovaj put priređena je bogata ponuda riječne i jezerske ribe, od koje će dio zaplivati u 600 litara fiš paprikaša, a neće nedostajati ni ponude ribljih delicija na rašljama i kotlovima. A zbog čega će se sve to ponuditi uz bogati zabavni program ponovno na Zrinskom trgu, pitali smo predsjednika organizatora Krešimira Vrhocija.

– Mi imamo jako velika iskustva, s obzirom da smo šest godina pripremali manifestaciju na igralištu OŠ A. N. Gostovinski. Lokacijom smo bili zadovoljni, no sada više nismo tamo zbog izgradnje nove sportske dvorane. Ali isto tako moramo reći – svaka manifestacija koja se organizira na Zrinskom trgu i Trgu bana Jelačića, u startu je 100% jača od bilo kojeg drugog lokaliteta, naglasio je K. Vrhoci.

Tako će se na Zrinskom trgu ponovno naći i bazen promjera 12 metara, u čijih će stotinu kubika vode ribičku sreću, pogotovo mlađima i nevičnima štapu i udici iskušavati između 1200 i 1500 kilograma ribe. Činjenicom pak da će se jedan dio manifestacije održati izvan gradskog središta, pod nazivom 1. kup grada Koprivnice u sportskom ribolovu, vrlo je zadovoljan direktor gradske Turističke zajednice Renato Labazan.

– Manifestacija se počela širiti i van administrativnih granica Grada Koprivnice, ali to ne znači da je van granica onoga što je nama bitno, a to je razvoj turizma. Veseli nas da će po prvi puta biti uključena Rasinja i rasinjski ribnjaci, što govori o povezanosti, kompatibilnosti turističkih resursa, mišljenja je direktor Renato Labazan.

Za prvi ribolovni kup te natjecanje u kuhanju fiša veliko je zanimanje, a koliko će posjetitelja probati što su im organizatori 9. izdanja manifestacije Ribolovci svome gradu pripremili, uvelike će ovisiti o vremenskim prilikama.

tekst: Radio Koprivnica

čitam...