16.2 C
Koprivnica
Subota, 3. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RJEŠENJE NA POMOLU?

Rješava se pitanje jasličara, Grad za 350 tisuća kuna nabavlja opremu za vrtić, a zna se i lokacija
R

Ne propustite

Pedagoška godina započela je s prvim danom rujna, no još uvijek nije poznato na koji će način Grad Koprivnica riješiti problem nedostatka mjesta u dječjim vrtićima.

Nakon upisa, gotovo 80 mališana ostalo je bez mjesta

Podsjećamo, početkom lipnja pisali smo o tome da je u Koprivnici čak 79 mališana, uglavnom jasličara, ostalo bez smještaja, što je izazvalo nezadovoljstvo kod roditelja, ali i uzbunu kod gradskih vlasti. Prvi su ostali šokirani jer su se našli u bezizlaznoj situaciji, a drugi zbunjeni jer ih je tako visoka brojka neupisane djece iznenadila, pogotovo kada se u obzir uzme novoizgrađeni vrtić u Starigradu.

Tri mjeseca kasnije rješenje je, čini se, na pomolu, no iz gradske uprave nisu nam htjeli dati nikakve informacije.

Nove jaslice otvaraju se na Trgu Zlate Bartl?

Ipak, kako se ovih dana može neslužbeno doznati, moguće je rješenje u otvaranju novog objekta za smještaj tri nove odgojne skupine u novom prostoru veličine 200 prostornih metara kojeg će opremiti u prizemlju stambene zgrade na Trgu Zlate Bartl, gdje su slobodni poslovni prostori.

Ovakvo rješenje znači i nova zapošljavanja, minimalno šest odgojiteljica i popratnog osoblja, a ostaje pitanje kada će se objekt i otvoriti, jer s obzirom na kompleksnost opremanja i zapošljavanja teško da će objekt početi s radom ove godine.

Kako je moguće iščitati iz izmjena i dopuna plana nabave za 2021. godinu koji je gradonačelnik Mišel Jakšić potpisao s prvim danom rujna, u gradskoj je blagajni osigurano 354 tisuća kuna za nabavu opreme i didaktiku za vrtić Tratinčicu.

Foto: Mario Kos
Bez smještaja je još 46 mališana

Naime, prema trenutnoj situaciji, bez smještaja je i dalje 46 mališana. Gradonačelnik Mišel Jakšić je na sjednici Gradskog vijeća krajem srpnja, jasno i glasno nekoliko puta naglasio kako će svi oni na jesen imati svoje mjesto, bilo u gradskom ili privatnom vrtiću.

– Unatoč tome, nismo svemogući i ne možemo utjecati na sve, a što se ovdje dogodilo teško je reći. Moguće je to da neki roditelji zbog virusa nisu jednostavno htjeli upisati djecu u vrtiće pa su ta djeca promakla sustavu. Ali ono što sigurno znamo je to da imamo porast doseljenih obitelji – desetak iz Zagreba i 15-ak iz okolnih općina. Neke od njih sam uspio upoznati jer su pisali protestna pisma predsjedniku Sabora, čak i predsjedniku Milanoviću, te od njih tražili da apeliraju na mene kako bi njihova djeca dobila mjesto u vrtiću – otkrio je tada Jakšić.

U gradu djeluje 11 obrta i tri vrtića 

Podsjetimo, u Koprivnici trenutno djeluje 11 obrta za čuvanje, tri vrtića, dva privatna Smiješak i Igra, koje Grad također subvencionira, te Gradski vrtić Tratinčica koji ima devet lokacija. Kao što smo već pisali, radi se na projektnoj dokumentaciji za proširenje jasličarskog dijela u Tratinčici, a planira se i gradnja novog vrtića u jednom od prigradskih naselja, putem otvorenog natječaja za razvoj ruralnih sredina. Taj bi vrtić, vrlo vjerojatno, bio u Herešinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

četvrta nl bj-kc-vt

FOTO/VIDEO Totalna ludnica u Pitomači, slavi se dvostruka kruna uz baklje i vol, Tehničar ‘ubio’ Bilogoru, Borac zabio čak 12 komada

Velika fešta traje u Pitomači. Kako i ne bi, slavi se dvostruka kruna, jer u klupskim vitrinama su kup...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti