pridržavaju se mjera

Roditelj djeteta koje polazi vrtić Tratinčicu ima koronu, Ida Šipek: Dijete je dobro i zdravo i nije bilo potrebe postupanja prema nama

Napomenula je da su u grupi koju dijete polazi dodatno dezinficirali sav prostor, igračke, a odgojitelji nose maske sljedeća dva tjedna.

11:15h
0
Ida Šipek // Foto: Marko Dedić

U koprivničkom gradskom vrtiću Tratinčica jedan je roditelj djeteta koje polazi vrtić pozitivan na koronavirus. Nalaz je primio u subotu.

U vrtiću je sve odrađeno prema uputama epidemiologa, a proboji u školske, vrtićke i sve ostale ustanove postaju svakodnevnica.

– Jedan roditelj je COVID pozitivan. Dijete je dobro i zdravo te prema uputama epidemiologa i stožera nije bilo potrebe postupanja prema nama – potvrdila nam je Ida Šipek, ravnateljica vrtića.

Napomenula je da su u grupi koju dijete polazi dodatno dezinficirali sav prostor, igračke, a odgojitelji nose maske sljedeća dva tjedna.

– U vrtiću se pridržavamo, kako mi, tako i roditelji, svih mjera koje su propisane – kaže I. Šipek.

Kako su i rekli iz Stožera, za svaki se pojedinačni slučaj radi epidemiološka obrada u kojoj se utvrđuje tko treba biti u samoizolaciji, a tko ne. Nije pravilo ako je jedna osoba u obitelji zaražena da svi idu u samoizolaciju, već se utvrđuje je li bilo kontakata te koje su mogućnosti za prijenos virusa.

Iz Stožera su nam potvrdili da u školskom sustavu nema novih proboja virusa i nastava se odvija prema planu.