12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nestašni željko

Ronaldo (38) iz Vlaislava opet ide u zatvor, ovaj put krao je automobile po Varaždinu, ovo mu je jubilarna 20. presuda
R

Haračio je diljem Lijepe naše, od Koprivnice, Zagreba, Rijeke, Karlovca, Čakovca i sada Varaždina. U zatvoru je proveo već više od 10 godina, ali svaki put po izlasku napravio je novo nedjelo

Ne propustite

Željko iz Vlaislava, 38-godišnjak prijateljima i policiji poznatiji pod nadimkom Ronaldo, ponovno će jedan dio života provesti iza rešetaka. Doduše, njemu to nije ništa strano, jer je dosad već 19 puta pravomoćno osuđivan, tako da mu je ova presuda jubilarna dvadeseta. Donio ju je Općinski sud u Varaždinu, a sve na temelju optužnice varaždinskog Državnog odvjetništva.

To znači da je Ronaldo, ovaj put, haračio po varaždinskom kraju, gdje je ukrao dva automobila. Sve to dogodilo se tijekom studenog 2019. godine, a presuda kojom je proglašen kriv donesena je gotovo tri godina kasnije.

Željko, odnosno Ronaldo, prvi je automobil maznuo u noći sa 7. na 8. studeni i to ispred stambene zgrade u Masarykovoj ulici. ‘Posudio’ je Citroen C5 sive boje u vlasništvu Smiljana, odvezao se s njime i ostavio ga na makadamskom putu kod mjesta Parag, koje se nalazi u susjednoj Međimurskoj županiji.

Tri dana nakon toga bio je opet u akciji, ovaj put u Ulici Zvonka i Vladimira Milkovića. Na parkiralištu ispred zgrade maznuo je Fiat Pandu, koja je bila u vlasništvu jednog trgovačkog društva, ali nije daleko stigao zbog spuštene rampe na parkiralištu. Dakle, neovlašteno je uzeo tuđa motorna vozila radi privremene uporabe i time je počinio kazneno djelo protiv imovine.

Prvu presudu dobio prije točno 20 godina

U obrani na sudu Ronaldo je sve priznao i poručio da mu je žao. Dodao je da je bio pod utjecajem alkohola, što je doprinijelo takvom njegovom ponašanju i obećao je da se isto više nikada neće ponoviti.

Doduše, to možemo uzeti s rezervom, jer Ronaldo je prilično aktivan već 20 godina. Osuđivan je za teške krađe, razbojništvo, lažne iskaze, za krađe automobila, a prva presuda protiv njega donijeta je sada već davne 2002. godine, dakle prije 20 godina. Haračio je diljem Lijepe naše, od Koprivnice, Zagreba, Rijeke, Karlovca, Čakovca i sada Varaždina. U zatvoru je proveo već više od 10 godina, ali svaki put po izlasku napravio je novo nedjelo. Tako je bilo i ovaj put.

Na sudu su sve to uzeli u obzir i donijeli bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca. Također, temeljem imovinsko-pravnog zahtjeva jednoj od oštećenih mora nadoknaditi iznos od 5000 kuna, a sud ga je oslobodio plaćanja troškova kaznenog postupka, jer je Ronaldo nezaposlen i nalazi se na izdržavanju kazne pa sukladno tome nema prihoda ni vrijedne imovine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Pet biljaka koje u dom privlače ljubav i strast, a neke utječu i na dugotrajnost veze!

Biljke su izvor pozitivne energije pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojemu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×