17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ronioci Šoderice postigli odlične rezultate na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske
R

Ne propustite

Prošlog vikenda je na zagrebačkom bazenu Utrina održano 21. Pojedinačno prvenstvo Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Nastupilo je 97 natjecatelja, a među njima i osam iz redova Ronilačkog kluba Šoderica: Dora Bassi, Luka i Dominik Đurđ, Dorian Dobrinić, Marko Sremec, Ervin Kukec, Filip Geršić i Vladimir Šoštarić kao natjecatelj i trener.

Dobri rezultati nisu izostali, kako to već biva: Šoderica ponovno ima državne prvake na 4×50, 4×100 i 4×200 čime je već treću godinu zaredom neporažena i najjača ekipa u dosadašnjoj hrvatskoj povijesti, sa sva tri rekorda.

Ove godine napravili su mali preobrat: provjerena ekipa u sastavu Đurđ-Đurđ-Sremec-Šoštarić je uzela zlato na 4×100 i 4×200, no na 4×50 nastupila je ekipa u sastavu Kukec-Dobrinić-Sremec-Šoštarić i dalje ostala nepobijeđena.

Dora Bassi je postala prvakinja RH na 200 i 400 m, a zauzela je i 2. mjesto na 50 i 100 m. Marko Sremec je bio 3. na 200 m kod seniora, dok je Vladimir Šoštarić postao državni prvak na 100 m brzinsko ronjenje, te je zauzeo 3. mjesto na 50 m apnea.

Dorian Dobrinić je odradio izvrstan posao na duljim disciplinama – bio je 3. na 400, 2. na 800 te 3. na 1500 m u seniorskoj konkurenciji, dok je u juniorskoj na istim distancama bio 2. na 400, te je postao državni juniorski prvak na 800 i 1500 m.

Mladi Ervin Kukec je u svom prvom nastupu za ekipu na državnom prvenstvu osvojio 3. mjesto na 50 i 100 m u juniorskoj konkurenciji, a Filip Geršić je bio 3. na 50 i 200 m.

Braća Đurđ, koji su već navikli na odlične rezultate, u punom su jeku treninga za predstojeće Europsko odnosno Svjetsko prvenstvo, pa zbog umora nisu mogli dati svoj maksimum, no to ne znači da su odlični rezultati ovaj puta izostali: Dominik je postao državni prvak na 400 i 800 m, te je bio drugi na 1500 m, dok je Luka ponovno seniorski državni prvak na 50 m apnea, te 50 i 100 m plivanje perajama, a bio je drugi na 50 i 100 m BF. No budući da od njega nije bilo bržih juniora, u svim je navedenim disciplinama postao juniorski prvak RH.

Već je i tradicionalno da barem jedan od braće Đurđ obori poneki državni rekord – ovom je prilikom to uspjelo Luki koji je konačno oborio rekord na 100 m plivanje perajama, koji sada iznosi 39.27 (prijašnji je stajao osam godina u vlasništvu Marka Rončevića a iznosio je 39.52, dok je juniorski bio već Lukin – 39.57).

Sada dio ekipe koji je u užem popisu za reprezentaciju RH nastavlja s finalnom etapom treninga i priprema, a onda se u srpnju i kolovozu od njih očekuju najviši sportski dometi, i to od Luke Đurđa i Doriana Dobrinića na Europskom juniorskom prvenstvu u srpnju u Sczeczimu, Poljska, od braće Đurđ na Svjetskom prvenstvu u plivanju perajama u Kazanu, Rusija, te od Marka Sremca na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji, također u Kazanu, Rusija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×