Ronioci Šoderice prvaci Hrvatske u podvodnoj orijentaciji

11:48h
0
soderica

Proteklog vikenda, 9. i 10. srpnja, na jezeru Šoderica, održano je 20. otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj orijentaciji.

Natjecanje je bilo međunorodnog karaktera, jer su nastupili i natjecatelji iz Republike Austrije i Republike Srbije.

U subotu su održane dvije utrke. Prvo su se natjecatelji okušali u najzahtjevnijoj disciplini podvodne orijentacije – MONK-u, a popodne je bila disciplina reperi. Kod žena su najuspješnije bile djevojke iz Mladosti iz Medulina, Saša Miloš i Lea Ikić, drugo mjesto osvojile su njihove klupske kolegice Tijana Pavelić i Petra Rački, a treće su bile djevojke iz trećeg maja, Laura Sutlović i Dora Bassi.

U muškoj konkurenciji apsolutnu su dominaciju imali domaći natjecatelji, osvojivši prva tri mjesta. Prvo mjesto osvojili su Vladimir Šoštarić i Marko Sremec, drugi su bili braća Dominik i Luka Đurđ, dok su treće mjesto osvojili Filip Nestić i Alen Milek.

I u popodnevnoj utrci su koprivnički dečki dominirali, tako da su prvo mjesto podijelili Vladimir Šoštarić i Marko Sremec, drugi je bio natjecatelj iz Austrije Rajko Bulajić, dok je treće mjesto pripalo domaćem natjecatelju Dominiku Đurđ. Kod djevojaka, prvo i drugo mjesto pripalo je medulinkama Saši Grenko i Lei Ikić, dok je treća bila Roberta Cetina iz trećeg maja.

U disciplini M- kurs, koja je bila na rasporedu u nedjelju u jutro, domaćini nisu bili toliko uspješni, tako da je najbolje plasirani bio o gost iz Beograda, Ivan Petrić, drugi član austrijske ekipe Rajko Bulajić , a treći opet Beograđanin Andrej Matić. U ženskoj konkurenciji je prvo mjesto osvojila Laura Sutlović iz KPA 3. Maj,a drugo i treće mjesto je pripalo medulinkama Saši Miloš i Tijani Pavelić.

U popodnevnom dijelu je održana ekipna disciplina, u kojoj su prvo mjesto osvojili Beograđani, Zoran i Andrej Matić, Nenad Tomin i Ivan Petrić. Domaćini – Marko Sremec, Alen Milek, Dominik Đurđ i Vladimir Šoštarić, osvojili su drugo mjesto. Treći su bili austrijanci Janos Fehervary i Rajko Bulajić.

U ekipnoj konkurenciji, prvo mjesto u muškoj konkurenciji uvjerljivo je osvojila ekipa Šoderice, drugo mjesto pripalo je Beograđanima, a treće gostima iz Austrije. U ženskoj konkurenciji, pobjedu su odnijele djevojke iz PD ” Mladosti ” iz Medulina ispred KPA 3. maj i KPA ” KOstrene”. Klupski prvak države za 2011. je RK ” Šoderica”, drugi je PD ” Mladost ” iz Medulina, a treći KPA 3. Maj iz Rijeke.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW