20.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Usvojena žalba

RUKA PRAVDE Nasilnici koji su napali nožem taksista kod Đelekovca u novim problemima, sud najstarijem “zalijepio” još veću zatvorsku kaznu
R

Nakon žalbe koju je usvojio Visoki kazneni sud Republike Hrvatske, mladiću je promijenjena kazna na jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine

Ne propustite

Nasilni 23-godišnjak koji je s dvojicom maloljetnika napao vozača taksija dobio je veću kaznu nakon usvojene žalbe Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Podsjetimo, 23-godišnjak i maloljetnici su 20. kolovoza prošle godine na cesti kod Đelekovca zaprijetili nožem 47-godišnjem vozaču taksija i tražili ga da zaustavi vozilo u kojemu su svi zajedno bili, o čemu smo pisali.

Kada je vozač to odbio, 23-godišnjak je izvukao ključ automobila i zaustavio vozilo.

– Okrivljenike se tereti da su fizički napali 47-godišnjaka i pokušali staviti vozilo u pogon te se njime odvesti, no u tome nisu uspjeli pa su uzeli ključ vozila, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu i pobjegli – navode iz Županijskog odvjetništva.

Prvotno je 23-godišnjak osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca te su mu opozvane uvjetne osude iz četiri ranije izrečene pravomoćne presude s kaznama zatvora u trajanju od ukupno dvije godine i jedan mjesec pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca.

Nakon žalbe koju je usvojio Visoki kazneni sud Republike Hrvatske, mladiću je promijenjena kazna na jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine.

– Prema odluci drugostupanjskog suda, Županijski sud u Varaždinu je okrivljeniku izrekao preblagu jedinstvenu kaznu zatvora s obzirom na brojnost i visinu kazni iz opozvanih uvjetnih osuda – kažu iz Odvjetništva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×