20.7 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisan sporazum

S iznosom od 20.000 kuna Županija poduprla rad koprivničkog HGSS-a, Koren: Do sada ste sve odradili na najbolji način
S

Ne propustite

HGSS Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija potpisali su Sporazum o financiranju kojim je Županija toj najmlađoj stanici u državi dala 20.000 kuna potpore za njihove aktivnosti.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, tom je prilikom naveo da je HGSS, uz vatrogasce, glavna operativna snaga civilne zaštite.

– Zbilja ste dobro obučeni i opremljeni. Ono što je najbitnije, imate kvalitetno ljudstvo i na svim vježbama koje smo imali  pokazali ste se kao dobra operativna snaga, a uvijek ste stepenicu više s inovativnim metodama u radu. Potpisivanje ovog sporazuma je priznanje da Županija je zadovoljna s vama, da želimo dobro opremljen i kvalitetan HGSS – kazao je dožupan Ljubić. 

Foto: Sanjin Bojić

Nastojanja su isto tako da se u skorije vrijeme pronađe i adekvatno skladište za opremu koju ova služba ima, dodao je dožupan Ljubić.

Prisutan je bio i Vinko Prizmić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, tom je prilikom rekao da HGSS je operativna snaga koja djeluje u zajednici.

Foto: Sanjin Bojić

– U posljednje vrijeme HGSS je pokretač mnogih procedura u državi te predlagač novih zakona, jedan je od bitnih dionika, uz crveni križ i vatrogasce. Hvala na potpori koju dajete jer ova stanica je najmlađa, a ekipa je uvijek tamo gdje je najpotrebnije – kazao je Prizmić. 

Dejan Bojovski, pročelnik koprivničkog HGSS-a, zahvalio je Županiji na podršci te istaknuo da su nedavno sudjelovali u akcijama koje su bile na području Sisačko-moslavačke županije gdje je ekipa pokazala veliku spremnost.

– Iz godine u godinu rastemo kao stanica, proširili smo broj ljudi i članstva, a cilj nam je da ih bude iz cijele županije. Educiramo se uvijek dodatno tako da bi mogli spremno odgovoriti svim izazovima koji bi se pred nama mogli naći – kazao je D. Bojovski.

Stanica trenutno broji 19 članova, a ima i četiri suradnika koji još čekaju na učlanjenje.

Župan Darko Koren // Foto: Sanjin Bojić

Župan Darko Koren pohvalio je rad koprivničkog HGSS-a te rekao da ovaj Sporazum samo dokazuje dobru suradnju i zadovoljstvo s ovom gorskom službom.

– Nismo prostor koji bi po nekim svojim obilježjima spadao u rizičnije, gdje je vaš angažman potrebniji. No postoje određeni trenuci koji zahtijevaju vašu prisutnost. Do sada ste sve odradili na najbolji mogući način te ste u svakoj prilici pokazali da ste na raspolaganju kad treba – rekao je župan Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×