U planu je proširenje

S novom pedagoškom godinom mali polaznici u Dabriću kreću i u jaslice

Ove su godine otvorene i jaslice koje polazi 12 malih polaznika u dobi od godine dana do tri godine te su zaposlene dvije nove odgajateljice.

13:53h
0
Foto: Općina Legrad

Legrad bilježi 100 godina tradicije vrtića, a ove su godine otvorene i jaslice koje polazi 12 malih polaznika u dobi od godine dana do tri godine te su zaposlene dvije odgajateljice. Vrtićka skupina Dabrića broji 20 djece, no kako postoji veliki interes, u planu je i proširenje vrtića.


– U jaslicama i vrtiću dijete provodi vrijeme sa svojim vršnjacima, napreduje u razvoju, razvija socijalne vještine, uči se samostalnosti i empatiji. Okruženo je mnoštvom edukativnih materijala i poticaja, a o njemu se brinu educirane osobe koje aktivnosti i odgoj prilagođavaju djetetovoj dobi kako bi što bolje utjecali na njegov psihički, fizički i kreativni razvoj – ističu u legradskom vrtiću.

Općina Legrad je do sada sufinancirala zbrinjavanje djece jasličke dobi, a kako se pokazala sve veća potreba za tom vrstom usluge, Vijeće Općine Legrad prihvatilo je program ranog predškolskog odgoja koji su predložili načelnik Općine Legrad i ravnateljica Dječjeg vrtića Dabrić.

Dabrić je posjetio i općinski načelnik te poželio djeci i odgojiteljicama uspješnu pedagošku godinu.

Foto: Općina Legrad
Foto: Općina Legrad
Foto: Općina Legrad
Foto: Općina Legrad
Foto: Općina Legrad

čitam...