17.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novost

Sabor se raspušta u ponedjeljak, izbori će biti između 21. lipnja i 12. srpnja
S

Ne propustite

Danas poslijepodne sastali su se koalicijski partneri koji čine parlamentarnu većinu na Trgu svetog Marka. Premijer Andrej Plenković izjavio je nakon sastanka s predstavnicima koalicijskih partnera, da će Hrvatski sabor biti raspušten u ponedjeljak, 18. svibnja, piše Index.

– Nakon današnje sjednice vlade mogu reći da su sve sastavnice odlučile da predložimo rapuštanje Hrvatskog sabora u ponedjeljak 18. svibnja – rekao je.

– Želimo to jer je naša vlada u protekle tri godine i sedam mjeseci mandata ostvarila sve ambicije koje smo postavili 2016. Smatramo da smo sada nakon što smo pokazali kako se nositi u krizi, u našem djelovanju za očuvanje radnih mjesta, s obzirom na sve izazove koji su pred RH. Novi mandat treba biti usmjeren na gospodarski oporavak zemlje, mi želimo ići po novo povjerenje hrvatskih birača. To je naš cilj i smatramo da je trenutak primjeren, da je epidemiološka slika takva i da ćemo uz odgovorno ponašanje biti u prigodi organizirati izbore u ustavnom roku. To može biti 21.6., 28.6., 5.7. ili 12.7. Predsjednik RH to zna i sada je na njemu da donose odluku – dodao je premijer.

Hrg: Ako se partneri usuglase, možemo očekivati datum raspuštanja sabora

Predsjednik HDS-a Branko Hrg izjavio je uoči sastanka koalicijskih partnera da možemo, ako se predstavnici parlamentarne većine usuglase oko prijepornih točaka, očekivati prijedlog premijera Andreja Plenkovića za datumom raspuštanja sabora.

– Ako su se svi partneri unutar koalicije uspjeli usuglasiti oko prijepornih točaka, onda možemo očekivati i prijedlog premijera za datum raspuštanja sabora i eventualno datum održavanja izbora – rekao je Hrg novinarima pred Banskim dvorima.

Kaže kako ne zna kada bi mogao biti raspušten sabor, to je stvar koju premijer mora preuzeti na sebe. Hrg je izjavio kako bi to moglo biti i u ponedjeljak.

Na pitanje žuri li HDZ s izborima, Hrg je kazao da parlamentarna većina i vodeća stranka u njoj uvijek ima mogućnost određivanja datuma izbora u izbornoj godini.

– To je legitimno pravo i ne treba ga drugačije gledati. Budimo svjesni da epidemiolozi i ljudi iz struke najavljuju da bi se na jesen mogao vratiti koronavirus – kaže Hrg.

Na pitanje je li mu svejedno kada bi se održali izbori, Hrg kaže – apsolutno da.

– Znamo da je prijepor zakon o gradu Zagrebu, nadam se da će partneri unutar sebe to usuglasiti. To je prijepor između gospodina Bandića i HNS-a. Vjerujem da je premijer dobro napravio kada je to prerezao – smatra Hrg.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×