25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisan ugovor

Sad je sve jasno, Koprivnica će dobiti dva nova vrtića s 330 mjesta za mališane, više od pola novaca daje država, evo do kada se moraju izgraditi
S

Onaj u vrtiću bit će nešto manji, dok se na Bajeru gradi veliko zdanje na dvije etaže, koje će primiti čak 280 djece

Ne propustite

Koprivnica će kroz sljedeće dvije i pol godine dobiti dva nova vrtića i o tome smo već pisali. Nešto manji gradit će se u Herešinu, Bajer će dobiti dosta veće zdanje, a oba projekta prijavljena su na NPOO, što znači da će izgradnju sufinancirati i država. Dio formalnosti riješen je jučer, kada je gradonačelnik Mišel Jakšić potpisao ugovor o sufinanciranju izgradnje. Samim time počeo je teći rok od 30 mjeseci u kojem vrtići moraju biti izgrađeni.

– Ukupna vrijednost obje investicije je oko 5,91 milijun eura, od kojih se 4,8 milijuna eura odnosi na dječji vrtić Bajer te 1,11 milijuna kuna na vrtić u Herešinu. Putem natječaja Nacionalnog programa oporavka i otpornosti osigurano je sufinanciranje investicija u iznosu 2,68 milijuna eura za dječji vrtić Bajer te 0,52 milijuna eura za onaj u Herešinu – napominju iz grada.

Što se tiče samih vrtića, u njima će mjesto naći više od 330 mališana jasličkog, vrtićkog te predškolskog uzrasta. Onaj u Herešinu, veličine 405 četvornih metara, odnosi se 52 djece, a u njemu će se nalaziti prostorije za smještaj tri odgojne skupine. Također, vrtić će imati uređen vanjski prostor s opremljenim igralištem za djecu.

heresin vrtic
Budući izgled vrtića u Herešinu // Grad Koprivnica

Onaj na Bajeru bit će, kao što smo rekli, znatno veći. Prostirat će se na dvije etaže i osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina na 2205,85 četvornih metara. Izgradit će se sve potrebne prateće prostorije i igralište koje će se prostirati na 4590 četvornih metara te će u njemu moći boraviti ukupno 280 mališana.

Taj novi vrtić trebao bi ‘niknuti’ na zemljištu koje se nalazi na kraju Ulice Alberta Heinricha prema Ulici Bajer, gdje se trenutno nalazi livada. U neposrednoj blizini je jedan od novijih koprivničkih kvartova, koji se konstantno širi i koji je vrlo privlačan mladim obiteljima pa nema sumnje da će izgradnja novog vrtića dodatno ubrzati odluke onih koji se dvoume.

S obzirom na rok od 30 mjeseci, koji je jučer počeo teći, prilično je jasno da se vrtići moraju izgraditi do kraja 2025. godine.

Grad gradi novi vrtić
Lokacija na kojoj bi se gradio vrtić na Bajeru // Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodna Koprivničanka zaslužila “čistu peticu” za ovu proljetnu kombinaciju i simpatičan osmijeh

Lijepo i usklađeno, baš sve je na ovoj predivnoj Koprivničanki. Haljina s cvjetnim printom odlično se uparila s naočalama...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×