27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TZ Centar svijeta

Sadnjom autohtonih stabala smanjit će zagađenje koji stvaraju turisti svojom aktivnošću
S

Za područje Centra svijeta odabrat će se autohtone vrste sadnica minimalne visine 140 cm sukladno popisu Šumarskog fakulteta iz Zagreba i bit će posađene na odabranim lokacijama kad vremenski uvjeti to dopuste

Ne propustite

Turistička zajednica područja Centar svijeta dobila je 696,79 eura iz budžeta Hrvatske turističke zajednice koje će uložiti u kupnju sadnica stabala.

Odluka je usvojena na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice gdje su raspodijeljena sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2022. i 2023. godini u okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja” (“Croatia naturally yours”).

Cilj projekta je sadnja dodatnih stabala u turističkim destinacijama radi smanjenja ugljikova otiska koji nastaje turističkom aktivnošću, poticanje razvoja održivog turizma i promoviranje Hrvatske kao održive destinacije.

Za područje Centra svijeta odabrat će se autohtone vrste sadnica minimalne visine 140 cm sukladno popisu Šumarskog fakulteta iz Zagreba i bit će posađene na odabranim lokacijama kad vremenski uvjeti to dopuste.

Lokalna zajednica moći će pratiti provedbu aktivnosti projekta preko aplikacije Europske agencije za okoliš pod nazivom MapMy Tree u kojoj će biti unijeti svi podaci o sadnicama i procesu sadnje na našem području.

Direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta Petra Međimurec nada se da će se sadnji pridružiti lokalno stanovništvo svih uzrasta te na svoj način doprinijeti zaštiti okoliša i održavanju lokalnog biodiverzite.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

babinjak

FOTO Počelo je jubilarno Ljeto na Šoderici, gledatelji jedva dočekali urnebesnu predstavu Kerekesh teatra

Počelo je još jedno Ljeto na Šoderici, a gledatelji su se zaželjeli dobre zabave i smijeha. Moglo se to vidjeti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×