6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Samo 800.000 kuna za intervencije na županijskim cestama
S

Ne propustite

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rasporedio je županijskim upravama za ceste 35 milijuna kuna za intrerventne zahvate na održavanju i za građenje prometnica, a u toj raspodjeli ŽUC-u Koprivničko-križevačke županije pripalo je oko 800 tisuća kuna.

Taj je iznos znatno manji od naših traženja, utemeljenih na pokazatelju ukupnih prihoda koje naš ŽUC ostvaruje po kilometru prometnica na svojem području.

– U 2012. godini prosječno na nivou države realizira se 50.232 kune po dužnom kilometru za namjenu održavanja i gradnje županijskih i lokalnih cesta. Naš ŽUC realizira prihod od 35.871 kunu, što je samo 70% od prosjeka, objasnio je zamjenik župana Darko Sobota.

Taj prihod svrstava nas među županije s najmanje novca za ceste, pa se u područnoj samoupravi stoga i očekivalo da će ministar raspodjelom interventnih kuna bar malo ujednačiti nerazmjer koji vlada.

– Moram dati jednu ocjenu nezadovoljstva po pitanju rangiranja i po pitanju zapravo same interventne pomoći na prostoru naše županije. Mi smo dobili ponajmanje na nivou RH, od svih županija, kaže dožupan Sobota.

Dodijeljenih 800 tisuća kuna neće biti dovoljno ni za dva prijavljena projekta, izgradnji mosta na dionici županijske ceste Virje-Šemovci, te na lokalnoj cesti i županijskim cestama Gornja Velika-Donja Velika, gdje je nominiran projekt sanacije klizišta. Ukupna vrijednost tih investicija je oko 1,5 milijun kuna.

Stoga, ako će krenuti u te projekte, Županija će na dobiveni iznos morati dodati još gotovo jednaki. Ipak, dožupan Sobota kao dobru vijest izdvojio je najavu da će naš kraj znatno bolje proći u raspodjeli novog i znatno većeg iznosa koji će raspodjeljivati Ministarstvo prometa, a radi se o gotovo 400 milijuna kuna.

Prema dosadašnjim dogovorima u Zagrebu, Koprivničko-križevačkoj županiji bilo bi dodijeljeno čak oko 30 milijuna kuna, pa ŽUC ne bi trebao dizati kredit najavljen u tek nešto većem iznosu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Evo kako ga napraviti kod kuće

Donosimo recept za sirup od koprive koji je idealan za dobrobit cijelog organizma

Berite mlade listove (vrh koprive i tri do četiri reda ispod vrha) i to negdje u prirodi gdje nema...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×