14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Krah odluke o povratku u škole

Samo četiri učenika u županiji došla na nastavu, Koren: Odluka je nakaradna, ako nekome treba čuvanje neka dijete radije dovede k meni
S

Na razini Hrvatske, prema podacima Sindikata, ukupno je na nastavu došlo mizernih 1,77 posto učenika, što je 2772 od ukupno 156.627.

Ne propustite

Odluka o povratku učenika 1. do 4. razreda u školske klupe doživjela je potpuni krah. U školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija niti jedan učenik nije došao u školu, a one danas nisu ni radile.

– Škole nisu počele raditi, roditelji su odlučili da djeca i dalje prate nastavu na daljinu – rekao je dožupan Ratimir Ljubić.

Prema podacima Sindikata hrvatskih učitelja, u cijeloj županiji samo je četiri učenika došlo na nastavu u svim školama, tri u PŠ Bakovčica i jedan u COOR Podravsko sunce, i to od čak 4176 ukupno.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Situaciju je komentirao i župan Darko Koren, koji je još u petak nakon razgovora s ravnateljima dao preporuku da se danas ipak ne ide u školu.

– Kad smo dobili podatak da je samo 30-ak roditelja iskazalo interes da pošalje dijete u školu, procijenio sam da je to nakaradno. Dao sam smjernicu da nitko ne ide u školu. Prvi sam za to da idu, ali pod kojim uvjetima? Ovo je egzaktan primjer neorganiziranosti i neodlučivanja, najlakše je prebaciti odgovornost odluke na nekog drugog. Ako idu u školu, onda svi idu, ako ne idu, ne ide nitko. Čudi me da netko nadređen tom sustavu gleda tako lagodno na to. Ako netko šalje dijete u školu da ga se čuva, neka ga radije dovede k meni, ja ću ga čuvati – poručio je župan.

Na razini Hrvatske, prema podacima Sindikata, ukupno je na nastavu došlo mizernih 1,77 posto učenika, što je 2772 od ukupno 156.627.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/1569638706547617/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×