Sanirani pločnici na koprivničkim središnjim trgovima

07:58h
0
Zrinski trg

Završila je ljetos započeta sanacija pločnika u strogom središtu Koprivnice. Točnije, sanirano je opločenje i zamijenjen dio ploča za Zrinskom i Trgu bana Josipa Jelačića, što znači da prolaznici više ne bi trebali imati problema s  „ljuljajućim pločama“. 

Pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec  rekla je:Ploče su izvađene, rekli bismo ponovo presložene, izvedene su diletacije tako da neće biti podizanja ploča i neravnina i time smo završili prvu fazu obnove i sanacije opločenja.“ Na pitanje znači li to da je riječ o privremenom rješenju pročelnica Ištvan Krapinec je odgovorila: „To znači da je riječ o trajnom rješenju saniranja ploča, dok ne dobijemo novo urbanističko-arhitektonsko rješenje kompletne obnove trga.“

Za ove radove iz gradskoga je proračuna izdvojeno 115.000,00 kn, a trebali bi osigurati siguran prolaz pješacima najstrožim centrom Koprivnice. Naime, zbog loše podloge ploče kojima je prekriven dio trgova nisu bile statične, mnoge su se ljuljale, pa se događalo da u njima zapnu ženske potpetice, a bilo je čak i nekoliko padova građana.

čitam...