SDP o izborima: 9.685 glasova je veliki kapital povjerenja, ali i odgovornosti

11:39h
0
Zoran Gošek, predsjednik koprivničkog SDP-a

Predsjednici koprivničkog SDP-a, HNS-a, HSU-a i Laburista zahvaljuju svim Koprivničankama i Koprivničancima koji su u nedjelju, 11. siječnja izašli na predsjedničke izbore i na taj način ispunili svoju građansku dužnost – što veća uključenost građana u političke procese, što izbori svakako jesu, doprinosi jačanju demokratičnosti društva, čemu još uvijek u velikoj mjeri trebamo težiti, poručuju iz navedenih stranaka. 

U četvrtak su iz Gradskog odbora SDP-a medijima uputili priopćenje sljedećeg sadržaja: 

“Posebno zahvaljujemo na 9685 glasova, što čini 61,04 posto, koje su naši sugrađani poklonili još uvijek aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću. Tih gotovo deset tisuća glasova predstavljaju snažnu političku poruku, to su oni građani Koprivnice koji žele snažnog i autonomnog predsjednika u kreiranju vanjske politike naše zemlje, oni koji su prepoznali podršku predsjednika Josipovića projektima od posebnog značaja za naš grad kao što su Sveučilište Sjever, pedijatrija, pruga, aktivnosti vezane uz brzu cestu. To su glasovi sugrađana koji su prepoznali da je važno tko će i na koji način našu zemlju predstavljati u regiji i svijetu, tolerantno, miroljubivo, pomirujući različitosti drugih i drugačijih u zajedništvu.

Ti su glasovi veliki kapital povjerenja koji ovaj grad, kao rijetko koji u ovoj zemlji, ima, ali i velika obaveza za nas koji djelujemo na političkoj sceni Koprivnice. Stoga ćemo još snažnije nastaviti u zacrtanom smjeru kako bi Koprivnica bila i ostala grad u kojem naši sugrađani žive i osjećaju se dobro – grad prosperiteta, obrazovanja i razvoja, ali i otvorenosti za sve one koji žele da Koprivnica bude njihov dom.

Nemali je to zadatak, no vjerujemo da smo na pravom putu i da ćemo u njemu uspjeti zajedno, uz pomoć naših sugrađana i sugrađanki.

Također, željeli bismo uputiti i čestitku novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Nadamo se da u svom petogodišnjem mandatu neće iznevjeriti glasove birača u zemlji i inozemstvu te da će nastojati zaustaviti daljnje duboke podjele u hrvatskom društvu. Vjerujemo da samo tako možemo osnažiti ovu zemlju i učiniti prijeko potrebne iskorake ka boljitku”, ističe se u priopćenju kojeg su potpisali predsjednik SDP-a Koprivnice Zoran Gošek, predsjednica podružnice HNS-a Koprivnica Andreja Horvat Friščić, predsjednik HSU-a Koprivnice Željko Šemper te Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Koprivnice Darko Tetec.