SDP-ovi kandidati: Mršić za gradonačelnika, Ledinski za župana

15:49h
0
sdp m
Zvonimir Mršić službeni je kandidat koprivničkog SDP-a za gradonačelnika. Članovi Gradske organizacije te stranke zadovoljni su rezultatima vođenja grada, stoga su na Izvještajno-tematskoj konvenciji jednoglasno odlučili da će Mršić biti njihov kandidat za gradonečalnika.
– Smatramo da je Zvonimir Mršić sposoban obnašati dužnost gradonačelnika Koprivnice i u trećem mandatu. Želimo u gradu završili sve započete projekte, te učiniti sve kako bi Koprivnica i dalje bila najpoželjniji grad za život svih svojih građana, rekla je predsjednica GO SDP-a Vesna Želježnjak.
Koprivnički SDP je istaknuo još jednu kandidaturu, kojom su službeno potvrđena kuloarska nagađanja. Članovi stranke žele svojeg kolegu Darka Ledinskog za novog koprivničko-križevačkog župana. No hoće li on doista biti SDP-ov kandidat za tu funkciju, odlučit će večeras županijski odbor stranke, a konačnu potvrdu dat će županijska konvencija sazvana za subotu.
Inače, koprivnički SDP je zadovoljan dosadašnjom suradnjom s koalicijskim partnerom HSS-om. Smatraju da je vladajuća gradska koalicija iznimno uspješno i učinkovito vodila podravsku metropolu, pa je HSS i dalje poželjan partner SDP-u. Prema riječima Vesne Želježnjak, gradski SDP otvoren je za razgovore o suradnji gotovo sa svim političkim strankama.
– Naš stav je: sa svima osim s HDZ-om – zaključila je Vesna Želježnjak.