18.2 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

SDP predvodi koaliciju pet stranaka na izborima za mjesne odbore u Koprivnici
S

Ne propustite

Na izborima za vijeća mjesnih odbora u nedjelju 23. studenoga građanima Koprivnice bit će ponuđene liste lijeve koalicije SDP-a, HNS-a, HSU-a i Laburista kojima se pridružila i stranka centra, HSLS. Koalicijski sporazum potpisan je danas u koprivničkoj Gradskoj vijećnici. U koaliciji su svjesni dosadašnje slabe izlaznosti na izbore za Vijeća mjesnih odbora, iako se stvarni život pa onda i inicijative za poboljšanje kvalitete života odvijaju upravo u mjesnim odborima.

Također je činjenica da mjesni odbori bolje funkcioniraju u prigradskim naseljima, što je logično jer upravo tamo ima više, poglavito komunalnih problema. Predsjednik SDP-a Zoran Gošek:

– Hoće li u budućnosti mjesni odbori biti u Gradu ili ne, ili ćemo to pokušavati okrupniti u gradske četvrti… O tome ćemo razgovarati, ali to još nije aktualno za ovaj mandat. Želja nam je da okupimo mlađe ljude koji će biti malo više proaktivni od onih koji su dosad to radili. Analizirajući dosadašnji rad mjesnih odbora, nismo baš bili zadovoljni sa svima, pa čak i iz naših stranaka, i želimo to promijeniti na način da u rad mjesnih odbora involviramo mlađe ljude koji imaju više elana, želje, volje i stručnog znanja da mogu raditi na tome.

Koalicijski partneri liste neće kreirati po postocima već prema kvaliteti kandidata. Na listi će biti oni koji su doista kvalitetni, bez obzira iz koje koalicijske stranke dolaze. Svima je njima cilj dati doprinos za pronalaženje najboljih rješenja u neposrednom susjedstvu u kvartu u kojemu žive, rekla je predsjednica koprivničkog HDN-a Andreja Horvat Friščić te istakla:

– Za nas u HNS-u pitanje građanske odgovornosti strašno je važno. Voljela bih da svi zajedno apeliramo na naše sugrađane da u što većem broju izađu i na ove izbore, zato što se stvarna politika, politika koja se tiče njih, odvija u vijećima mjesnih odbora.

Na posljednjim izborima lijeva koalicija je pobijedila u 17 gradskih mjesnih odbora dok je ona predvođena HDZ-om osvojila većinu mandata tek u prigradskom Kunovec Bregu.

Izvor: www.radio-drava.hr 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×