6.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sedam milijuna kuna za dokumentaciju izgradnje vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica
S

Ne propustite

Direktor Koprivničkih voda Josip Pobi potpisao je u srijedu Ugovor za izradu projektne i natječajne dokumentacije za prijavu izgradnje vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica za sufinanciranje iz fondova Europske unije.

Ugovor su na vodocrpilištu Ivanščak potpisali i predstavnici zajednice ponuditelja Petar Marijan (Hidro Consult Rijeka), Davor Štrbenac (Dippold&Gerold-Hidroprojekt 91 Brezovica) te Čedomil Vlahović (AT Consult Varaždin), a nazočni su bili i zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić i predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.

Vrijednost ugovora iznosi 7.277.000,00 kuna s PDV-om od čega se 85% osigurava iz EU fondova, a 15% iz sredstava lokalne samouprave na čijem se području obavljaju radovi i nacionalne komponente. Aglomeracija Koprivnica obuhvaća Grad Koprivnicu i općine Sokolovac, Koprivnički Ivanec, Rasinja, Đelekovec, Legrad, Drnje, Hlebine, Peteranec i Koprivnički Bregi.

– Ovaj projekt podrazumijeva rješavanje i usklađenje europskih direktiva o kakvoći vode za ljudsku upotrebu i direktive za pročišćavanje komunalnih i otpadnih voda koje smo preuzeli ulaskom u Europsku uniju. Samim time i usklađujemo i norme s našim aglomeracijskom područjem – rekao je Josip Pobi.

Rok za predaju kompletne dokumentacije je 30. svibnja 2016. godine, potom u kolovozu slijedi raspisivanje natječaja za radove koji bi trebali biti dovršeni do kraja 2018. godine. Vrijednost cijelog projekta je 370 milijuna kuna, no taj bi iznos u konačnici mogao biti i manji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Parlamentarni izbori 2024.

[IZBORI] Jakšić, Sobota, Lacković i Golubić idu u Sabor, evo tko je od njih dobio koliko glasova birača

Parlamentarni izbori su pri kraju, obrađeno je oko 88 posto glasova, a već je sada izgledno tko će od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×