11.3 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVA NESREĆA

Seizmolog Kuk vjeruje da će biti još potresa: Po oslobođenoj energiji ovaj je 30 puta jači od onoga u Zagrebu magnitude 5,5
S

Ljudima treba poručiti da se trude čuvati od objekata koji bi mogli stradati u narednim naknadnim potresima kojih će vjerojatno biti, kazao je.

Ne propustite

Hrvatsku je pogodio snažan potres magnitude 6,2 po Richteru, a osjetio se i u Koprivničko-križevačkoj županiji, s time da je epicentar ponovno bio kod Petrinje gdje je, nažalost, poginulo dijete. Seizmolog Krešimir Kuk za N1 potvrdio je kako je središte potresa bilo između Siska i Petrinje, naglasivši kako je bio jači od jučerašnjeg.

– Potres je bio magnitude 6,2, dakle izuzetno jak potres. Epicentar potresa bio je u jučerašnjem epicentralnom području, između Petrinje i Siska, kao ovi potresi jučer. Ovaj potres je po oslobođenoj energiji 30-ak puta jači od onoga koji je bio u Zagrebu magnitude 5,5 – rekao je Kuk za N1.

– Ljudima treba poručiti da se trude čuvati od objekata koji bi mogli stradati u narednim naknadnim potresima kojih će vjerojatno biti – dodao je.

Savjetuje, između ostaloga, zatvaranje plina u zgradama.

– Noviji su objekti sigurniji, njima ne prijeti opasnost od nekog znatnijeg oštećenja. Stariji objekti u gradu koji su stradali otprije, puno su ugroženiji. Ljudi se trebaju paziti od predmeta koji bi mogli pasti uslijed trešnji – kazao je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

šesteročlani bend

Predstava u centru: Uz zanimljiv projekt Teatra Poco Loco nastavlja se Proljeće u Koprivnici, dođite sutra na Zrinski trg

Manifestacija Proljeće u Koprivnici počela je 21. ožujka, a sutra se nastavlja predstavom na otvorenom. Povodom Svjetskog dana kazališta, Grad...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti