velika krađa u malom selu

SELO KRAĐA Nakon što je kum pokrao kumića, Molnaru iz kuće nestalo više stotina kuna: Novac je morao ukrasti netko tko ga zna i ide k njemu

Prodao je dva traktora i priključke, mehanizaciju, zemlju, od tuda mu novac. Ne može raditi, jer nema nogu. Netko tko ga zna, poznati, bliski ga je mogao pokrasti, netko tko je valjda išao k njemu doma, kaže susjed.

12:54h
0
Kuća u kojoj se dogodila krađa // Foto: Ivan Balija

Nezapamćena krađa dogodila se u noći između 5. i 7. kolovoza, odnosno između četvrtka i subote, u Prugovcu u općini Kloštar Podravski. Naime, u tome je razdoblju nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće ukrao nevjerojatnu količinu novaca, nekoliko stotina tisuća kuna. O cijelom je slučaju izvijestila i policija.

U podravskom selu posjetili smo kuću Janice i Ivana Molnara. Gospođa Janica je bila bez komentara i zatvorila vrata, a Ivice, kaže, nije bilo kod kuće.

Mještani govore kako su o nesretnom događaju saznali iz medija. Ističu kako je to već druga velika pljačka u selu. Prva se zbila, kažu nam, prije nekoliko mjeseci kada je kum pokrao kumića za 80.000 kuna i sad novac u ratama vraća njegova majka.

Na ulici smo sreli mještana koji nam u čuđenju govori da smo mu prvi glas s informacijom kako su mu susjeda opljačkali. Priča nam da oštećeni ima sina i kćer koji rade u Njemačkoj.

– Vjerojatno je bio netko tko zna… sve te novce, nije to baš tak malo. Mogao ga je opljačkati netko s kime je on dobro i tko ide k njemu, netko tko zna. Samo to – priča.

Jedan od mještana rekao nam je kako poznaje Molnara, ali, kaže, kod njega nije bio već godinu, dvije otkako u nesreći izgubio nogu i ima protezu. Sad ga, govori, zna vidjeti na igralištu.

– Prodao je dva traktora i priključke, mehanizaciju, zemlju, od tuda mu novac. Ne može raditi, jer nema nogu. Netko tko ga zna, poznati, bliski ga je mogao pokrasti, netko tko je valjda išao k njemu doma – povezuje.

Mještanka nam kaže da nisu vidjeli policiju, jer se krađa dogodila u noći.

– Ne znamo jel im išta bilo premetano, u medijima smo vidli da se dogodilo. Moralo je biti provaljeno i to je bio netko tko je znao da ima novce i gdje ih drži. Volio si je popiti pa je možda i porinul negde novce, zametnul. Čisto lako da je. More svašta biti – kaže nam bračni par.

Policija u međuvremenu traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim novcem.