ODLUKA OPĆINSKOG SUDA

Severina mora platiti odštetu pokradenom umjetniku naive Miji Kovačiću: Da me barem pitala, dal bih joj besplatno

Riječ je o omotu Severinina albuma Zdravo Marijo, a na kojemu se nalaze motivi Kovačićevih djela Seoski ples i Glavica zelja, nastalih prije više od 30 godina.

20:22h
0

Povreda autorskih prava i bespravno korištenje slikareva opusa razlog su zašto popularna pjevačica Severina Kojić, izdavačka kuća Dallas d.o.o. i tvrtka Motivo d.o.o. moraju umjetniku Miji Kovačiću rođenom u Gornjoj Šumi blizu Molva i Hlebina, isplatiti 26.089,00 kuna s kamatama, pišu 24sata.

– Slikar naive jesam, ali u životu baš i nisam takav naivac. Već znam kak bu to završilo. Imam veliku familiju i onda bu bilo svakom nekaj, meni nikaj. Barem će se unuci razveselit. Jedino kaj mi se još niko nije javil, valjda budu – rekao je Kovačić za 24sata.

Inače, riječ je o omotu Severinina albuma Zdravo Marijo, koji možete vidjeti na kraju teksta, a na kojemu se nalaze motivi Kovačićevih djela Seoski ples i Glavica zelja, nastalih prije više od 30 godina.

– Čujte, ja tu muziku ne slušam. Ali svejedno, da me barem pitala, došla kod mene ili telefonski nazvala, ja bih joj sve dal besplatno. Ovako nisam mogel preći preko toga jer reda ipak mora bit – izjavio je Kovačić.

U presudi, prenose 24sata, stoji kako su njegovim motivima pokušali podignuti estetsku razinu.

Foto: Njuskalo.hr

čitam...