20.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

SHOWderica // Na trodnevnoj zabavi na Šoderici očekuje se oko tisuću posjetitelja
S

Ne propustite

Glazbeni, kulturni i sportski festival SHOWderica održava se od petka 24. srpnja do nedjelje, 26. srpnja, a prema riječima organizatora Ivana Kičibaćija goste očekuje odlična zabava po cijeloj Šoderici.

– Prošle godine smo krenuli s tom idejom i ove godine nastavljamo, da aktiviramo sve mlade, a i starije na rekreaciju s ciljem da “aktiviramo” Šodericu. Taj plan nam je uspio. Čisti dokaz su pune plaže svakog dana, naročito vikednom – rekao je Kičinbaći.

Uspjeh prošlogodišnjeg festivala potaknuo je organizacijski tim, Udrugu športske rekreacije podravskih studenata, da se ove godine upusti u malo ambiciozniji pothvat.

– Organizatori još od prošle godine neprestano rade za SHOWdericu. Radimo na marketingu ne samo festivala, već i jezera – objasnio je predsjednik Udruge Kičinbaći.

Ove godine u provedbi festivala sudjeluje više od dvadeset volontera, a uz organizatore nastaje brojka od četrdesetak mladih ljudi koji su odlučili Šoderici vratiti stari sjaj do sad poznat samo iz priča roditelja o osamdesetima na poznatom jezeru.

Prema Facebook eventu, organizatori očekuju oko tisuću posjetitelja.

– Prodaja karata ide dosta dobro, svi pričaju o SHOWderici, a nama organizatorima neprestano zvone mobiteli – zadovoljan je Kičinbaći.

Osim različitih adrenalinskih igara, organizirani su turniri u odbojci na pijesku, a ove će godine Šoderica dobiti i najbolju malonogometnu ekipu festivala. Večernji program rezerviran je, naravno, za glazbu, a predstaviti će se desetak izvođača na nekoliko lokacija.

Glazbeni program na dvije pozornice

U petak posjetitelje očekuju dvije pozornice: Show Stage, rezervirana za trash party od 22.30 sati, te Juicy Stereo na kojoj tulum počinje već u 19 sati. Nakon DOC MAREEN-a, u 22 sata na scenu dolazi Phoenix Kraundler, koji kombinira house i techno glazbu na vrlo specifičnom setup-u koji je kombinacija DJinga i live izvedbe.

Nakon ponoći, posjetitelje će rasplesati jedan od najpoznatijih zagrebačkih DJ-eva Igor Grgić, poznatiji kao Toxic koji je u trideset godina sviranja nastupio u gotovo svim klubovima Hrvatske, a broji i nastupe u inozemstvu. Od tri sata poslije ponoći Chani Brawo zabavljat će publiku svojim setovima bržeg techhouse zvuka kojeg nekada odvede u techno.

Za najizdržljivije, nakon fešte u petak, u subotu od 11 do 18 sati održavat će se turniri u odbojci i nogometu. Prijave su moguće online, a možete se prijaviti se i na sam dan turnira na mjestu održavanja do 11 sati kod zapisničkog stola.

Od 14 do 18 sati Udruga Kopriva vodit će radionice za zainteresirane. U 14 sati počinju i humanitarne, zdravstvene i preventivne aktivnosti gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Radionice za djecu počinju u 17 sati, dok će u 19 sati samostalna športska djelatnost FIT RIT posjetitelje potaknuti na rekreaciju.

Na večernji program voze besplatni autobusi koji kreću iz centra Koprivnice, kod fontane. Prvi kreće u 18 sati, a drugi u 21 sat. Povratak sa SHOWderice organiziran je u 2 sata, a najveći partyjaneri mogu se sigurno vratiti kući u 6 sati.

U subotu Belfast Food

U subotu je party također na dvije lokacije. Na glavnoj pozornici u 22 sata nastupit će autorski punk – blues band iz Sinja M.O.R.T. Headlineri festivala, riječka grupa Belfast Food starta u ponoć. Zabavit će posjetitelje, između ostalog, hitovima „Mate i Matilda”, „Van iz grada”, „Šporki stari grad”. U 2 sata poslije ponoći na scenu dolazi domaća glazbena snaga, Octametric, DJ koji za sebe kaže da se u njegovom setu većinom sluša EDM tipa npr. progressive & big room house, melbourne bounce, electro & hardstyle.

“Rave Ann” je samostalna i organizacijski neovisna audio-vizualna instalacija koja može na bilo kojoj lokaciji djelovati kao jedinstvena pozornica, a ove subote party kod Party vana na SHOWderici kreće od 19 sati nastupom G-Rusha, nakon kojeg će od 21 sat publiku zabaviti Ewan. Prošlogodišnji gosti, Take me out!, koji je kako sami kažu maratonski tulum samo za najhrabrije, odlučili su iskušati posjetitelje SHOWderice i na drugom po redu festivalu. Za Drum’n’Bass do jutra zaduženi su Cosmic Vibes, čijim će nastupom završiti subotnji party.

Nedjelja je rezervirana za internacionalne goste koji će rasplesati SHOWdericu!

– Nedjelja je chill. Napraviti ćemo jedan afterbeach party. Internacionalni gosti su bubnjari iz Mađarske. Dobri prijatelji će nas rasplesati i napraviti malo iznenađenje već u četvrtak na koprivničkom trgu – najavljuje Kičinbaći.

Iako je kampiranje i dalje besplatno, od ove su godine organizatori odredili cijenu karata.

– Izračunali smo koliko nam treba da pokrijemo sve troškove, te spustili cijenu karata na minimum, a 20-30-40 kuna stvarno nije puno za ovakvu zabavu na Šoderici – objašnjava Kičinbaći.

Festivalske karte se mogu kupiti u pretprodaji po 40 kn, dok će cijena dnevnih karata u petak biti 20 kn, a u subotu 30 kn. Cijena festivalskih ulaznica tad će biti 50 kn.

Još stignete po svoj primjerak po cijeni od 40 kuna, a možete ga kupiti u Koprivnici, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima.

PRODAJNA MJESTA:
KOPRIVNICA – Caffe bar Loop
VARAŽDIN – Barfly
ĐURĐEVAC – Down Town
BJELOVAR – Klub
KRIŽEVCI – Planet

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×