15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
bivši pr manager

V. Šimunović dobro naplatio odlazak iz Podravke, iskoristio pravo na opcijske dionice i zaradio oko milijun kuna
V

Šimunović je prije nekoliko godina za te dionice izdvojio nešto više 1,3 milijuna kuna, a sada je za njih dobio nešto više od 2,2 milijuna kuna

Ne propustite

Krajem veljače, odnosno prije otprilike tri tjedna, ekskluzivno smo doznali da Vedran Šimunović, PR manager i izvršni direktor korporativnih komunikacija Podravke, napušta kompaniju nakon gotovo dva desetljeća radnog vijeka u istoj.

Jutros smo doznali da je taj svoj odlazak dobro naplatio, odnosno iskoristio je pravo na 4000 opcijskih dionica, vrijednih nešto više od 2,2 milijuna kuna. Naime, na Zagrebačkoj burzi jutros je objavljeno da je Društvo dionice otpustilo 11. ožujka, kada je cijena jedne dionice bila 556 kuna.

– Bivši rukovoditelj je, temeljem prava na opciju kupnje dionica Društva, kupio od Društva 2000 dionica po prosječnoj ponderiranoj cijeni u 2017. godini koja iznosi 352,15 HRK po dionici, što ukupno iznosi 704.300,00 HRK i 2000 dionica po prosječnoj ponderiranoj cijeni u 2018. godini koja iznosi 316,52 HRK po dionici, što ukupno iznosi 633.040,00 HRK – stoji u Podravkinom priopćenju.

Drugim riječima, Šimunović je prije nekoliko godina za te dionice izdvojio nešto više 1,3 milijuna kuna, a sada je na njima zaradio otprilike milijuna kuna.

Kako navode u koprivničkoj kompaniji, nakon navedenog otpuštanja dionica, stanje trezorskog računa Društva iznosi 101.916 vlastitih dionica, odnosno 1,431404% temeljnog kapitala Društva.

Što se, pak, Šimunovića tiče, kako nam je rekao prije nekoliko tjedana, njegov odlazak je osobne prirode, a gdje će nastaviti graditi karijeru nije nam otkrio. No ono što se zna je to da je bio jedan od najdugovječnijih u vrhu kompanije i možda jedini koji je preživio brojne promjene i direktore.

U kompaniju je stigao 2004. godine, za vrijeme uprave Darka Marinca, što znači da je surađivao sa Zdravkom Šestakom, Miroslavom Vitkovićem, Zvonimirom Mršićem, Marinom Pucarom, s kojim je bio i najbliskiji, te u konačnici s Martinom Dalić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZANIMLJIVO GOSTOVANJE

Anđa Marić na Dan žena u knjižnici predstavlja knjigu “Moja revolucija u 365 dana”

Povodom Međunarodnog dana žena, Grad Križevci i Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci organiziraju predstavljanje knjige "Moja revolucija u 365 dana"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×