detalji tragedije

Siniši (50) određen istražni zatvor, mlađeg brata ubo je nožem u lijevu stranu vrata

Dado je preminuo na mjestu događaja uslijed krvarenja iz ubodne rane

15:06h
0
S mjesta očevida // Foto: Ivan Balija

Siniši Lukaču, 50-godišnjaku iz Gračine, koji je u nedjelju ujutro nožem ubio dvije godine mlađeg brata Dadu, određen je istražni zatvor kako ne bi ponovio novo kazneno djelo, odnosno kako utjecajem na svjedoke ne bi ometao kazneni postupak.

Odluku je donio sudac istrage na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, a sve to na temelju kaznene prijave Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Sinišu se tereti za kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, a svakim danom izlaze novi, brutalni detalji tragedije. Prema priopćenju DORH-a, Siniša i Dado su se tog jutra prepirali, nakon čega je stariji brat mlađeg u dvorištu ubo nožem u lijevu stranu vrata, s namjerom da ga liši života. Dado je preminuo na mjestu događaja uslijed krvarenja iz ubodne rane, a krv na stepenicama snimio je i naš fotoreporter.

Kako smo doznali na mjestu događaja, u to vrijeme nepokretni otac bio je u kući, a policiju je alarmirao susjed koji se uskoro tamo zatekao. U obiteljskoj kući u kojoj se dogodilo ubojstvo živjela su dva brata i otac, koji su bili prilično siromašnog imovinskog stanja. Svađe su u kući bile učestale, a znala je intervenirati i policija, jer su nam susjedi rekli da su obojica već bila iskusila život iza rešetaka.

Zbog čega su se braća točno posvadila da je sve moralo rezultirati brutalnim ubojstvom vjerojatno nikada nećemo doznati.