28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bilo ih je osam, ostalo ih pet

Sinjeri i Golubić pridružuju se Pintaru u Antikorupcijskom povjerenstvu, predsjednica J. Lakuš izlazi: U godinu dana dobili smo jednu anonimnu dojavu
S

Iz povjerenstva izlaze dosadašnja predsjednica Jadranka Lakuš te članovi Ivica Lukač, Marija Halaček, Zlatko Friščić i Zvonimir Markač. S druge strane, novi/stari članovi ostaju Željko Pintar, Renata Glavica i Vlatka Grotić-Samaržija

Ne propustite

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine podravsko-prigorski političari raspravljat će o čak 28 točaka dnevnog reda, a jedna od njih tiče se i županijskog Antikorupcijskog vijeća. Tijela koje je dosad brojalo osam članova, a odsad će ih biti pet. Barem za sada, jer su nam iz Županije naknadno potvrdili da će raspisati još jedan natječaj.

Novi članovi istog, tako će postati Sandra Sinjeri i Tomislav Golubić, oboje iz SDP-a, dok iz povjerenstva izlaze dosadašnja predsjednica Jadranka Lakuš te članovi Ivica Lukač, Marija Halaček, Zlatko Friščić i Zvonimir Markač. S druge strane, novi/stari članovi ostaju Željko Pintar, Renata Glavica i Vlatka Grotić-Samaržija.

Pintar će tako u Antikorupcijskom povjerenstvu braniti boje većine u Skupštini, Sinjeri i Golubić manjine, Glavica je iz redova udruge, a Grotić-Samaržija iz redova gospodarstva. Drugim riječima, povjerenstvo je ostalo bez predstavnika sindikata (Zlatko Friščić), novinara (Zvonimir Markač), obrazovanja (Marija Halaček), a nitko se na raspisani natječaj nije javio ni od javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika.

Koji je tome razlog nismo saznali, a razlog smo pokušali doznati i od dosadašnje predsjednice Jadranke Lakuš, koja nam je ukratko odgovorila da je uloga povjerenstva prije svega preventivna.

– Na preventivu smo se usmjerili jer je bilo malo dojava građana o nečasnim radnjama, a to bi nam trebalo biti primarno. Mislim da smo u prošlom četverogodišnjem mandatu imali samo jednu anonimnu prijavu, na temelju koje nismo mogli apsolutno ništa napraviti. Zato smo se i usmjerili na preventivu i na projekte koje smo radili s onima najmlađima, kako bismo njima dali na znanje da je korupcija nešto negativno, nešto čega ne bi smjelo biti u današnjem društvu – pojasnila nam je Lakuš.

U povjerenstvo je ušla s Nezavisne liste Željka Lackovića, no u razgovoru sa stranačkim kolegama odlučila je da u istome više neće sudjelovati.

– Imamo svoje razloge, ali o njima sada ne bih. Samo znam da ni ja, niti bilo tko drugi s naše liste, neće sudjelovati u radu ovog povjerenstva, a razloge ćemo pojasniti danas na Skupštini, tako da se malo strpite – zaključila je Jadranka Lakuš.

Tko će je zamijeniti na predsjedničkoj poziciji saznat ćemo nakon prve sjednice novoizabranih članova. Inače, mandat im traje do isteka mandata Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, konstituirane 5. srpnja ove godine.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Javno nadmetanje

Treba vam bicikl ili neka druga zanimljiva stvar? Dođite u Policijsku upravu, cijene će biti sitnica!

Ako sate raspoloženi za nadmetanje i mogući dobar ulov za još bolju cijenu, Policijska uprava koprivničko-križevačka je mjesto gdje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×