sp u lisabonu

SJAJAN USPJEH Odlični nastupi na zimskim turnirima Marku Švagelju donijeli poziv u hrvatsku malonogometnu reprezentaciju

U zimi je nastupao na mnogim malonogometnim turnirima, a svakako je najveći uspjeh postigao u Koprivnici gdje je sa svojom ekipom osvojio Zimsku ligu. 

14:00h
0
Marko Švagelj // Foto: NK Križevci
Marko Švagelj // Foto: NK Križevci

Kako pišu Sportske novosti, hrvatska malonogometna reprezentacija nastupit će u rujnu na premijernom izdanju Svjetskog prvenstva u malom nogometu. Ono se igra u Portugalu, u Lisabonu.

Ovaj najveći malonogometni događaj u svijetu održava se pod okriljem ISF-a, novoosnovane organizacije za mali nogomet. Izbornik je Dino Kovač (36), a Hrvatska otvara prvenstvo utakmicom protiv Angole 26. rujna. Na SP-u nastupaju 32 reprezentacije.

U sastav reprezentacije dospio je i Marko Švagelj, rođeni Križevčanin koji veliki nogomet trenutno igra za Graničar iz Đurđevca. U zimi je nastupao na mnogim malonogometnim turnirima, a svakako je najveći uspjeh postigao u Koprivnici gdje je sa svojom ekipom osvojio Zimsku ligu.

– Dobri nastupi na zimskim malonogometnim turnirama, pogotovo onom u Koprivnici gdje smo osvojili naslov, donijeli su mi poziv u malonogometnu reprezentaciju. Jako sam sretan, neizmjeran je ponos koji osjećate kada znate da ćete nositi dres Hrvatske. Hvala svima koji su mi pomogli na putu do reprezentacije i hvala izborniku na ukazanom povjerenju. Veliko hvala i Alenu Miholiću, savjetniku reprezentacije. Imam čast igrati s igračima poput Rančića, Raca i Škorina koji su iznimne klase malog nogometa – rekao je Marko Švagelj u jednom dahu.

 

čitam...