damir mujić

Sjedište Avalona ostaje u Đurđevcu, sprema se daljnje ulaganje u rad, rast i zapošljavanje

Avalon je prošle godine ostvario šest milijuna kuna dobiti. Drži oko 17 posto tržišta te opslužuje više od 9000 korisnika s preko 10.000 internetskih domena.

11:39h
0
Foto: Facebook Avalon
Foto: Facebook Avalon

Sjedište firme ostaje u Đurđevcu, svi zaposlenici ostaju na svojim pozicijama i sprema se daljnje ulaganje u razvoj, rast i zapošljavanje – rekao je Damir Mujić za ePodravinu.

Mujić je zajedno sa svojim partnerom Draženom Ferenčićem prodao svoju web hosting tvrtku Avalon iz Đurđevca. Novi vlasnici su Poljaci, točnije poljska R22 grupa koja je platila 14 milijuna kuna.

Tvrtka nije prodana preko noći, već je posao dogovaran gotovo šest mjeseci, a najbolja vijest za sadašnjih 16 zaposlenih svakako je činjenica da sjedište ostaje u Đurđevcu tako da nema straha od gubitka posla.

Avalon je prošle godine ostvario šest milijuna kuna prihoda. Drži oko 17 posto tržišta te opslužuje više od 9000 korisnika s preko 10.000 internetskih domena.

– Akvizicija tvrtke na hrvatskom tržištu u skladu je s usvojenom strategijom grupe i nastavkom inozemne ekspanzije u hostingu i internetskim domenama – priopćili su iz R22 grupe, kompanije sa sjedištem u poljskom gradu Poznanu. Poljacima je cilj, kaže, da postanu tržišni lideri u srednjoj i istočnoj Europi te do 2020. godine imati više od pola milijuna klijenata.