Ska

Skaville predstavlja 10. izdanje festivala u križevačkom Klubu kulture

17:46h
0
Skaville Festival, 2016.

Zahvaljujući Skaville Festivalu ritmovi ska muzike, tog popularnog jamajkanskog žanra koji je nastao prije popularnijeg brata – reggae muzike, napravili su od Križevaca svojevrsni imidž ska grada. Festival je krenuo iz prostora Kluba kulture 2007. godine te se nakon 10 godina izbivanja vraća u klupski prostor pod sloganom #BackToTheRoots i #PovratakKorijenima s ciljem da vrati posjetiteljima koncertnu atmosferu u prvi plan.

U petak i subotu 9. i 10. rujna održati će se jubilarno 10. izdanje Skaville Festivala na kojem će u subotu gostovati čak četiri sastava – ska rock bend 65 Mines Street iz Francuske, tradicionalni ska i rocksteady The Orobians iz Italije, ska jazzeri Deep Steady iz Srbije i dub reggae bend Bamwise iz Hrvatske. Dan ranije, u petak 9. rujna će u Klubu kulture nastupiti poznata DJ lica Baga Sound i Funk Efemdzemov, članovi FMJAM kolektiva iz Tuzle koji je poznat po svojim reperskim izdancima Edi Maajci i Frenkieju.

Uz muzičke izvođače koji će kretati sa svirkama u večernjim satima, organizatori su pripremili i dnevni program koji će se održati u parku kraj Kluba kulture na Trgu I. Mažuranića. U subotu i nedjelju 10. i 11. rujna održati će se žonglerske radionice, žonglerski i ulični show s vatrom, a na istom prostoru će Festival:Granje izrađivati skulpture od granja.

Ulaznice za festival možete kupiti online putem Entrio.hr sustava, a fizičke ulaznice dostupne su u Križevcima u Art Rock Caffeu, a možete se javiti i na email adresu office@skaville.org za više informacija. Cijena festivalske ulaznice je 50 kuna, a organizatori najavljuju limitiran broj karata. Sve informacije o festivalu možete pronaći na internet sjedištu www.skaville.org.

čitam...