24 C
Koprivnica
Četvrtak, 28. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kreće rekonstrukcija

Škola u Kalinovcu dobit će moderno školsko igralište uz novu dvoranu, Sobota: Ovim ćemo zaokružiti lijepu priču ulaganja
Š

Rok za dovršetak radova je 70 dana od potpisa Ugovora

Ne propustite

Školsko igralište Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac kreće u rekonstrukciju.

Povodom toga danas je potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije školskog igrališta. Ugovor vrijedan 181.022,25 eura s PDV-om potpisali su župan Darko Koren i direktor Bistre d.o.o. Đurđevac Krešimir Habijanec, kao izvođač radova.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije temeljem prijave Koprivničko-križevačke županije na Program podrške regionalnom razvoju za projekt adaptacije školskog igrališta OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac odobrilo je 58.000 eura, a ostatak potrebnih sredstava osigurali su Županija i Općina Kalinovac.

Foto: kckzz.hr

– Nastavljamo s ulaganjem u poboljšanje materijalnih uvjeta za učenike i nastavnike, a ovaj će projekt pozitivno utjecati na cijelu lokalnu zajednicu. Uz novu školsku sportsku dvoranu čiju smo izgradnju dovršili u partnerstvu s Općinom, učenici će imati i adekvatne vanjske sportske prostore i takva nas ulaganja doista vesele. Zahvaljujem i izvođaču radova i vjerujem da će se projekt uspješno realizirati na zadovoljstvo svih nas – istaknuo je župan Koren.

Načelnik Kalinovca Darko Sobota također je zadovoljan potpisivanjem ugovora.

– Ovim ćemo projektom zaokružiti lijepu priču ulaganja u našu Osnovnu školu u Kalinovcu te zahvaljujem svima na suradnji i podršci, posebno Županiji i Ministarstvu. Uz mjesto za održavanje sportskih aktivnosti, vjerujem kako će igralište biti i okupljalište mladih koje će dobiti odlično mjesto za svoja druženja – rekao je Sobota.

Foto: kckzz.hr

Ravnateljica Bazijanec, ujedno i predsjednica županijskog aktiva ravnatelja osnovnih škola, dodala je kako se učenici, roditelji i nastavnici vesele novom i modernom igralištu koje će činiti odličnu cjelinu s novom dvoranom.

Što se tiče radova, kako kažu iz Županije, površina igrališta je oko 1600 kvadratnih metara, a postojeće asfaltno školsko igralište će se strojno razbiti i izradit će se novi sloj na koji se stavlja visokoelastični sustav na bazi akrilnih smola za sportske površine. Zatim će se raditi novi temelji i ograda oko igrališta te odvodnja prostora igrališta, a na novom igralištu montirat će se aluminijski golovi i nova jednocjevna košarkaška konstrukcija, uz iscrtavanje linija za košarku i rukomet.

Rok za dovršetak radova je 70 dana od potpisa Ugovora.

Spomenimo da su prisutni su bili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota te ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata Mirjana Bazijanec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rokaj po Podravini 23

Koprivnički skate park otvara se natjecanjem gdje će domaće snage pokazati svoje vještine, a bit će i bacanja romobila u dalj

Koprivnica je nedavno dobila novi skate park, a on će biti i službeno otvoren natjecanjem. Ono će se održati u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti