Savjet mladih

Školarci će sudjelovati u akcijama protiv nasilja

09:30h
0
"Milijarda ustaje" u koprivničkoj gimnaziji // Foto: Koprivnica.net
Prosvjed protiv nasilja nad ženama // Foto: Arhiva ePodravina.hr

U suradnji s đurđevačkom Strukovnom školom i Gimnazijom Dr. Ivana Kranjčeva, dogovorena je provedba akcije podrške, kojom će se organizatori pridružiti globalnom prosvjedu protiv nasilja nad ženama.

Zajednički sastanak predstavnika srednjih škola s predsjednikom Županijskog savjeta mladih Dariom Carom i predsjednicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Vericom Rupčić, održan je u županiji.


Budući da se neke aktivnosti Povjerenstva i Savjeta preklapaju, odlučeno je da će se zajednički provoditi u suradnji sa obrazovnim institucijama.

U suradnji s đurđevačkom Strukovnom školom i Gimnazijom Dr. Ivana Kranjčeva, dogovorena je provedba akcije podrške, kojom će se organizatori pridružiti globalnom prosvjedu protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama Milijarda ustaje (One Billion rising).  Prosvjed će se održati u petak, 12. veljače.

Uputili su i poziv svim školama u županiji da se pridruže obilježavanju Dana Ružičastih Majica (Pink Shirt Day). Ovaj dan se obilježava zadnje srijede u veljači širom svijeta, organiziranjem raznih aktivnosti u školama i na radnim mjestima. Nose se ružičaste majice koje simboliziraju borbu protiv nasilja među vršnjacima.

I ovoga puta su, navode iz Povjerenstva, izostali predstavnici križevačkih škola s kojima do sada nije ostvarena nikakva suradnja, usprkos brojnim inicijativama i pozivima Povjerenstva i Savjeta mladih.

čitam...