17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zeleni pojas

Školski vrt OŠ prof. Franje Viktora Šignjara u Virju bit će oplemenjen autohtonim sortama jabuka
Š

Projekt škole je odabran kao jedan od 12 pobjedničkih od ukupno 348 pristiglih prijava na ovogodišnji Inin natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata.

Ne propustite

Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje potpisala je Ugovor o provođenju projekta Zelena učionica kraljice voća koji će sufinancirati INA u sklopu programa Zeleni pojas.

INA je, inače, program preko kojeg sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji pokrenula 2014. godine.

Projekt škole Zelena učionica kraljice voća je odabran kao jedan od 12 pobjedničkih od ukupno 348 pristiglih prijava na ovogodišnji Inin natječaj. Osmislile su ga Sonja Kalanj i Đurđica Krčmar Zalar uz podršku Ivana Franje, Marija Oštrkape i Darka Herbaia te ravnateljice Marice Cik Adaković.

– Zelena učionica kraljice voća je dio plana pokretanja zelenog pojasa Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara koji obuhvaća sadnju voćnjaka autohtonih sorti jabuke u školskom vrtu te edukaciju učenika o aktualnim ekološkim pitanjima sa svrhom kurikularnog razvijanja nastave u prirodi koja bi osim učenika uključivala i volontere lokalne zajednice – kažu iz škole.

Škola je još jednom dokazala da ide u korak s izazovima današnjeg svijeta, a svojim učenicima omogućuje učenje u prirodi i od prirode.

Projekt će trajati od početka svibnja do kraja studenoga 2021. godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Oštetili EU

UPRAVO Europski istražitelji “upali” u poznatu prehrambenu kompaniju, istraga u više županija

Kako doznajemo, europski istražitelji, to jest Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitnu istragu u više hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×