19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Skupina Točkice po drugi puta na državnoj Smotri iz demokratskog građanstva
S

Ne propustite

Skupina Točkice i odgojiteljice Ksenija Zember i Adrijana Gajski iz Dječjeg vrtća Tratinčica drugu godinu zaredom su sudjelovale na državnoj Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske za područje predškolskog odgoja.

Prošlog tjedna u Zagrebu predstavile su projekt „Mi smo djeca svoga grada“ čiji je cilj bio osvijestiti kod djece mišljenje da kao mali sugrađani mogu sudjelovati u kreiranju i poboljšanju uvjeta života u svome gradu te upozoriti da bi kretanje, bicikliranje ili pješačenje, trebalo postati stil života u svrhu poboljšanja vlastitog zdravlja i očuvanja okoliša.

 

Uz podršku Helene Hećimović, skupina Točkice priključila se sa svojim projektom „Mi smo djeca svoga grada“ projektu lokalne zajednice „Active Access“.

Tijekom godine Točkice su sudjelovale u brojn im aktivnostima: obilježili su Europski dan kretanja šetajući stazom zdravlja, susreli su se sa članovima Old timer kluba Bicklin i dogradonačelnikom Prosom prilikom akcije Grad siguran za sve sudionike u prometu, zatim su se bavili tjelovježbom na spravama Zabavno ekološkog rekreacijskog parka ali i u vrtiću, posjetili su jezero Šodericu te su sudjelovali u obilježavanju Koprivničkog klimatskog tjedna.

Svoj jednogodišnji projekt završili su prezentacijom „Točkice se kreću, krećite se i vi“ kada su Koprivničankama i Koprivničancima dijelili papirnate eko vrećice i promicali ideje kretanja s ciljem poboljšanja života i čistog okoliša.

Cilj prošlogodišnjeg projekta „Zdravo dijete bit će zdrav čovjek“ bio je osvijestiti  mišljenje kod djece da od malih nogu oni sami mogu utjecati na svoje zdravlje.

U suradnji sa zdravstvenim voditeljem vrtića Zoranom Zagorščakom, djeca iz skupine Točkice naučili su kako pravilno prati zube i od čega se sastoji ljudsko tijelo. Kroz ovaj projekt djeca su se upoznala s radom vrtićke kuhinje i pripremom hrane, naučila su što je to piramida pravilne prehrane, naučili su i sami pripremili limunadu i voćne salate te kroz proslave rođendana uz zdravu prehranu zaključili da zdravo može biti i fino.

Oba projekta naišla su na veliku podršku roditelja djece, ali isto tako važnost je prepoznata kako na županijskoj tako i na državnoj razini.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×