11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
imamo cijene

Skupo vam je parkiranje u Koprivnici? Pogledajte križevačke cijene, cilj je jasan, što manje automobila u centru grada
S

Sat parkiranja u Koprivnici bit će po 0,60 i 0,40 eura, a u Križevcima jedan euro, 0,70 i 0,30 eura

Ne propustite

Križevački gradski vijećnici jučer su se našli na zadnjoj sjednici u ovoj godini, a najviše rasprave među njima izazvala je točka koja prvo nije ni bila na dnevnom redu, već je dodana naknadno. Riječ je o naplati parkirališta u prigorskoj metropoli, o čemu se priča već dulje vrijeme. Točnije, nagađa, jer cijena parkiranja dosad nije bila poznata.

Sada je i možemo reći da je prilično visoka, usporedimo li je, primjerice, s koprivničkim parkingom. Naime, Križevčani će sat parkiranja u prvoj zoni plaćati jedan euro, u drugoj 0,70 eura, a u trećoj 0,30 eura. Godišnje karte za prvu zonu nema, dok su ostale po 80 eura (druga zona), 60 eura (treća zona) i 40 eura (četvrta zona). Postoje i povlaštene godišnje karte po zonama, s time da je ona za prvu 150 eura, a za drugu i treću su po 30 i 10 eura.

Upravo ta povlaštena cijena za prvu zonu izazvala je reakciju oporbe, koja smatra da je iznos od 150 eura previsok za vlasnike stambenih prostora u strogom središtu. Odgovorio im je dogradonačelnik Danijel Šaško, jer je Mario Rajn zbog zdravstvenih problema bio odsutan.

Križevci parking
Foto: Ivan Balija

– Svugdje u Europi se plaća cijena života u središtu grada. Tendencija je smanjenje broja automobila i korištenje javnog prijevoza – rekao je, a njegovu izjavu prenio je portal Križevci.info, dodajući da u Križevcima još uvijek nema javnog prijevoza. Inače, slično je prije tri mjeseca rekao i gradonačelnik Rajn, cijenom žele demotivirati građane da u prvoj zoni parkiraju svoje limene ljubimce.

Inače, parkiralište u Križevcima naplaćivat će se radnim danom od 7 do 19 sati, subotom od 7 do 15 sati, a kada bi se naplata trebala uvesti još se točno ne zna. Kažu iz Grada nekad u siječnju.

S obzirom na to da s prvim danom sljedeće godine prelazimo na Euro, u koprivničkom Komunalcu raspitali smo se koliko će iznositi cijena parkiranja po satu i hoće li je dizati. Član Uprave Goran Međurečan, odgovorio nam je da cijena ostaje kao i do sada, samo što će se plaćati u novoj valuti.

– Prva zona bude 60 centi, a druga 40 centi. To je ista razina kao i dosad. Parking automate prilagođavat ćemo za novu valutu između Božića i nove godine, a kako koji neće raditi tako ćemo na njih stavljati obavijesti, no o svemu tome još ćemo javno obavijestiti građane – poručio je Međurečan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×