4.3 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Županijska skupština

Skupštinari izrešetali Jozinovića pitanjima o Piškornici
S

Ne propustite

Bez ustezanja je priznao da će projekt kasniti, a da će sve penale plaćati županija zato što je tako odredila Vlada.

Na jučerašnjoj Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije točke dnevnog reda prihvaćale su se manje-više bez rasprave, osjećalo se da je ljetni odmor blizu. Ipak, atmosfera je živnula kada je na raspored došla točka razmatranja izvješća o poslovanju društva Piškornica za 2015. godinu.

Direktor odlagališta za otpad Piškornica Mladen Jozinović prezentirao je sadržaj izvješća, za koje su se svi složili da je kvalitetno sastavljeno i napisano. Međutim, ono oko čega se svi ne slažu jest sam projekt odlagališta otpada Piškornica pa je nekoliko skupštinara preuzimalo govornicu i bombardiralo Jozinovića pitanjima.

Marinko Bagarić // Foto: Sanjin Bojić
Marinko Bagarić // Foto: Sanjin Bojić

Primjerice, Marinka Bagarića iz SDP-a zanimalo je hoće li projekt kasniti zbog nepovlačenja sredstava iz Europske unije.

Laburist Zlatko Delimar upitao ga je niz pitanja, uključujući i to zašto u izvješću ne piše da je Piškornica radila bez dozvole, zašto nije jasno koliko novca treba još uložiti u sanaciju, iako je već uloženo 50 milijuna kuna, kakve će posljedice na zdravlje građana ostaviti odlaganje otpada iz raznih dijelova Hrvatske te koliko će biti onečišćenje podzemnih voda.

Biserka Đura // Foto: Sanjin Bojić
Biserka Đura // Foto: Sanjin Bojić

Pitanja i nedoumice u vezi projekta imao je i Mladen Švaco, kojega je zanimalo što će biti s ogromnim količinama otpada koje su već na odlagalištu ako projekt propadne. HNS-ova Biserka Đura bocnula je Mladena Jozinovića pitanjem nije li njegova plaća od 18.000 kuna prevelika s obzirom na sve probleme koje Piškornica ima. Ipak, imao je i podršku u HDZ-ovcu Damiru Felaku.

– Piškornica je jedan od najvažnijih projekata u državi. Ministar Dobrović koji ga stopira jedan je od razloga zašto ova Vlada i nema povjerenje. Ovo je sigurno najjeftiniji način gospodarenja otpadom, iako možda i nije ekološki najbolji – izjavio je Felak.

Mladen Jozinović // Foto: Sanjin Bojić
Mladen Jozinović // Foto: Sanjin Bojić

Jozinović je spremno odgovorio na većinu pitanja skupštinara, osim na ona Zlatka Delimara.
– To su pitanja subjektivne naravi koje uopće ne želim komentirati – rekao je.

Njegova odgovor na pitanje o kašnjenju projekta izazvalo je najveći žamor u dvorani. Naime, bez ustezanja je priznao da će projekt kasniti, a da će sve penale plaćati županija zato što je tako odredila Vlada. Također je krivicu svalio na ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića, koji nije predao aplikaciju za Piškornice zbog svog plana gospodarenja otpadom u koji se ona ne uklapa.

Nakon rasprave, pristupilo se glasovanju te je izvješće prihvaćeno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×