Slaven Belupo i Koprivnica potpisali sporazum o dvogodišnjoj suradnji

17:29h
0
110718-sporazum

Trećeligaš Koprivnica od ponedjeljka je i službeno postala prateći klub prvoligaša Slavena Belupa.

Službeni sporazum o suradnji potpisali su u uredu koprivničkoga gradonačelnika predsjednici dva kluba, Stanislav Biondić i Vesna Želježnjak.

Biondić je istaknuo kako je bilo dobro što je suradnja u posljednje vrijeme bila malo slabija, jer su ljudi u oba kluba shvatili da im je bolje kad rade zajedno.

Želježnjakova pak vjeruje da će suradnja ubuduće biti kvalitetnija te da će od nje korist imati i Slaven i Koprivnica, a najviše mladi igrači koji će u redovima koprivničkog trećeligaša stjecati neophodno iskustvo.

110718-simunovic-mrsicDirektor Farmaceuta Zvonimir Šimunović objasnio je kako će daroviti mladići kroz trećeligaške nastupe struci Slavena sada lakše moći pokazati i dokazati svoju kvalitetu.

Sporazumom je definirana zajednička stručna politika, glavni Slavenov trener bit će šef struke u oba kluba, a posebno će se pratiti razvoj mladih igrača koji će u Koprivnicu biti upućeni na posudbu. Trener Koprivnice Zvonimir Kelek radit će po planu i programu Slavena Belupa.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić kazao je kako financijski okviri ostaju isti, ali će uloženi novac kvalitetnijim radom dobiti dodatnu vrijednost.

– To je dobro jer nam predstoji prilagodba uvjetima koje propisuju UEFA i HNS, a u kojima stoji i koliko vlastitih treniranih igrača pojedini klub mora imati – kazao je Mršić.