HT PRVA LIGA

VIDEO Slaven Belupo krenuo s pripremama za nastavak prvenstva, Stipić: Promjena u svlačionici bit će samo ako imaju smisla

Pripreme u Koprivnici obavljat će do 6. siječnja, nakon čega Farmaceuti sele u Medulin, mjesto u kojemu će provesti šest dana.

16:00h
0

Kratka je pauza između jesenskog i proljetnog dijela sezone HT Prve lige. Nogometaši Slaven Belupa, stoga, vratili su se treninzima.


– Odmorni smo, barem tako izgledamo. Oslobodili smo kapacitete za nove izazove, radujemo se početku. Nova godina donosi nove zadatke. Znatiželjni smo, imamo dobar osjećaj. Ne znamo što je pred nama, dok smo ono iza analizirali i zaboravili – kazao je za službene klupske stranice trener Tomislav Stipić.

Objasnio je kako imaju fleksibilan plan priprema koji nije, slikovito je kazao, urezan u kamen. Pripreme u Koprivnici obavljat će do 6. siječnja, nakon čega Farmaceuti sele u Medulin, mjesto u kojemu će provesti šest dana. Ondje će na test-treninge doći mladi igrači, istaknuo je Stipić. Svi zajedno odradit će tri pripremne utakmice, pri čemu je zasad poznato da će jedan od protivnika biti Sesvete.

– Promjene u svlačionici bit će samo ako imaju smisla. Igrači koji dođu moraju imati nešto u što ćemo se zaljubiti, što će donijeti vrijednost: potencijal ili kvalitetu. U njima moramo otkriti nešto što će biti dobro za klupu. Ne žudimo, ne želimo na silu, neka se dogodi samo od sebe. Prvenstveno želimo dovesti više mladih duša u ekipu, ubrizgati više nevinosti i znatiželje – govorio je Stipić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Dodao je kako u nastavku domaćeg prvenstva imaju više ciljeva.

– Ali, opteretiti se ciljem nije moj stil jer dolazi do velikog pražnjenja ako se ne ostvari – kazao je Stipić pa nastavio.

– Ovaj je dio sezone za mene i klub jako važan. Uđemo li dobro, možemo se rano okrenuti budućnosti, iskoristiti dva-tri mjeseca za sastavljanje ekipe za novu sezonu. Ova je liga jako opasna, izgubite li dvije utakmice, već ste na začelju. Moramo paziti, višestruko djelovati. Graditi ekipu za novu sezonu i ostvariti rezultat te mlade igrače približiti prvome sastavu. Imamo puno posla, ali stvarno se veselimo – zaključio je Stipić.

Spomenimo kako su se na prvom jučerašnjem treningu na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, navode iz kluba, okupila 22 igrača, i to: Ivan Filipović, Ivan Čović, Goran Paracki, Matko Zirdum, Franjo Prce, Tomislav Božić, Vinko Soldo, Daiman van Bruggen, Stipe Bačelić Grgić, Bruno Goda, Bruno Bogojević, Frane Maglica, Nemanja Glavčić, Karlo Lulić, Frano Mlinar, Luka Liklin, Bruno Čovo, Lovro Zvonarek, Marin Laušić, Miroslav Iličić, Torles Knoll i Ivan Krstanović. Nedostajali su, pak, Jeffren i Etoundi koji će se momčadi priključiti tijekom tjedna.

Proljetni dio HT Prve lige Slaven Belupo otvorit će u Puli 23. siječnja protiv Istre 1961.

čitam...