Slaven želi dovesti Marčića i Mujanovića

09:59h
0
090819-delic

090819-delic-mU Slavenu Belupu vlada blagdansko zatišje, a navijači s nestrpljenjem očekuju vijesti o promjenama u igračkom kadru. Jedna se promjena već dogodila u kancelarijama, otišao je sportski direktor Rajko Magić, a za sad još nije poznato tko bi ga mogao naslijediti.

Ljudi iz vodstva kluba ovih dana najviše se bave slaganjem financijske konstrukcije za sljedeću godinu. Sponzorski ugovor s Belupom za četvorogodišnje razdoblje istječe s krajem 2009. godine, i još se ne zna hoće li i na koji način biti produljen.

Predsjednik kluba i direktor Belupa Stanislav Biondić predložio je produljenje ugovora na šest mjeseci prema postojećim parametrima, dakle u tih pola godine Slaven bi od glavnog sponzora dobio četiri milijuna kuna, a onda bi se na ljeto vidjelo kako dalje. Vjerojatno s manje novca.

Dok se ne složi financijska priča, neće se znati ni tko će biti angažiran za sportskog direktora. Bude li problema s novcem, u fotelju će zbog uštede zasjesti netko s platnog popisa kluba, pod uvjetom da ima odgovarajuću licencu. U javnosti se spominjalo ime Mladena Frančića kojeg navodno „guraju“ Josip Friščić i Mara Bareza, dok imena ostalih kandidata za sad nisu poznata.

Što se igračkog kadra tiče, trener Zlatko Dalić jasno je kazao kako mu na proljeće trebaju dvojica vratara i 18 igrača, dakle nekoliko će igrača morati napustiti koprivničku svlačionicu. Raskinuti su ugovori s Rožmanom i Dvornekovićem koji se nisu istaknuli na posudbi u Križevcima, a otišao je i Mađar Csaba Csizmadia.

Farmaceuti žele angažirati dvojicu slobodnih igrača, Gorana Mujanovića i Filipa Marčića. Mujanović je napadač kojem je istekao ugovor u Varteksu, ali on ima i drugih ponuda iz Hrvatske i inozemstva. Marčić je nakon Hajduka i Rijeke bio u danskom Midtyllandu, ali se tamo nije naigrao. On bi bio rješenje za desnog bočnog ili zadnjeg veznog. Pregovori su ozbiljni, a konačna potvrda očekuj se početkom siječnja 2010. godine.

čitam...