Slaven u petak dočekuje Lokomotivu, Frančić najavio napad od prve minute

20:36h
0
Mladen Frančić, trener Slavena Belupa // Foto: Koprivnica.net

Slaven Belupo u petak će u Koprivnici ugostiti Lokomotivu i pokušati nakon dugih pet mjeseci ostvariti prvu domaću pobjedu. Posljednji put kod kuće su Farmaceuti slavili protiv Istre 4. svibnja ove godine. Početak je na Gradskom stadionu u 18 sati, a sudit će Ivan Bebek iz Rijeke.

– U momčadi i stožeru ima dosta novosti, a igrače čitav tjedan pripremam za tu utakmicu. Napravili smo detaljnu analizu Lokomotive, gledali smo ih dosta puta i za nas nema nepoznanica. Oni zaslužuju puni respekt, ali mi moramo gledati sebe. Najvažnije je da naš pristup bude pravi, mi ćemo od prve minute napadati. Ništa ne smijemo ništa čekati. Moramo igrati naš prepoznatljiv nogomet, koji će biti pun discipline, trke, agresivnosti i borbenosti. Siguran sam da s takvim pristupom rezultat ne smije izostati – rekao je Frančić.

Izostat će dosta igrača koji su ozlijeđeni ili nedovoljno spremni.

– Ovo za nas nije odlučujuća utakmica, jest da je prva kvalifikacijska. Kod mene igraju zdravi igrači, ne želim ulaziti u rizik jer je pred nama razdoblje u kojem ćemo sedam dana boraviti na pripremama, u kojem se želimo dobro pripremiti za jesensku završnicu sezone. Samo zdravi igrač može dati stop posto na terenu.

Frančić je dodao kako još nije siguran koja će rješenja odabrati u obrani, no naglasio je kako od igrača očekuje da budu univerzalni i da mogu odigrati na više pozicija. Ponovio je da će koprivnički navijači za mjesec dana gledati „sasvim drugačiji Slaven”.

MAXTV PRVA LIGA, 12. KOLO

SLAVEN BELUPO – LOKOMOTIVA (petak, 18.00 – Arenasport)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Geng, Fuštar, Brlek, Filipović – Čanađija, Crepulja – Rak, Matoš, Delić – Novinić. TRENER: Mladen Frančić.

PRIČUVE: Pelin, Pranjić, Bagarić, Gregurina, Vugrinec, Haračić, Roskam.

IZOSTANCI: Grgić, Purić (crveni kartoni), Edson, Plazanić (oporavljenici), Glavica, Glavina, Melnjak (ozlijeđeni).

LOKOMOTIVA (4-3-3): Šarlija – Gorupec, Puljić, Mesarić, Bručić – Mrzljak, Šovšić, Trebotić – Šitum, Mišić, Budimir. TRENER: Tomislav Ivković.

PRIČUVE: Picak, Musa, Barbarić, Miškić, Plum, Peko, Pajač.

IZOSTANCI: Chago (tri žuta kartona), Lendrić, Pjaca (ozlijeđeni).