22.2 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podravska magistrala

Slijedi nam prometni kolaps, na tri mjeseca zatvara se nadvožnjak. Auti i kamioni s magistrale ići će kroz grad, a nakon toga gradit će se kružni tok
S

Samo križanje Križevačke ceste i državne broj 41 neće biti zatvoreno tako da oni koji, recimo, idu od Križevaca prema Varaždinu te probleme, odnosno radove, neće ni osjetiti

Ne propustite

Na radove, bagere, teške strojeve, raskopane ceste i privremene regulacije prometa Koprivničanci i oni koji gravitiraju podravskoj metropoli su navikli proteklih mjeseci, no čini se da nam u narednim mjesecima slijedi poprilični prometni kolaps u gradu. Kolaps koji bi se mogao vidjeti već od idućeg tjedna.

Naime, za sav promet u utorak, 21. ožujka, pa na sljedeća tri mjeseca, točnije do 30. lipnja, zatvara se dio podravske magistrale, i to vrlo prometni dio, onaj na kojem se račvaju putevi prema Križevcima i Zagrebu s jedne, Đurđevcu i Slavoniji s druge i Varaždinu treće strane. Da budemo još precizniji, zatvara se nadvožnjak iznad pruge do kružnog raskrižja sa Starogradskom ulicom, pa će u priličnim problemima biti oni koji ga svakodnevno koriste, uključujući i brojne kamione.

Samo križanje Križevačke ceste i državne broj 41 neće biti zatvoreno tako da oni koji, recimo, idu od Križevaca prema Varaždinu te probleme, odnosno radove, neće ni osjetiti.

Nadvožnjak, podravska magistrala
Foto: Ivan Balija

Kao što smo naveli, razlog je postojeći nadvožnjak iznad pruge, koji kreće u rekonstrukciju od strane Hrvatskih cesta. Zato će se privremeno, sve do 30. lipnja, provoditi i posebna regulacija prometa, koja će vozila usmjeravati kroz grad.

Oni koji, primjerice, voze iz Đurđevca prema Varaždinu ići će Bjelovarskom ulicom preko Ulice braće Radić do Trga Tomislava Bardeka pa sve do Peteranske ceste, Ulice Ivana Česmičkog i Varaždinske ceste. Isti pravci, ali obrnuto, vrijede za one koji dolaze iz Varaždina.

Ako, pak, idete iz Đurđevca prema Križevcima i obrnuto koristit ćete cestu koja spaja Starigrad i Reku. Tom prometnicom mogu i kamioni, ali samo oni do 7,5 tona. Svi ostali morat će koristiti alternativne pravce koje smo gore naveli.

Dodajmo da će ti radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka biti uvod u još opsežnije radove na novom kružnom toku koji će se graditi na križanju Križevačke i državne ceste. Ti radovi će početi u drugom dijelu godinu. No ima i jedna dobra vijest. Radovi na rotoru neće uključivati zatvaranje prometa, već će se isti odvijati sukladno radovima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×