pomoć

Sljedeći mjesec dobrovoljno darujte krv u Đurđevcu, Kalinovcu, Kloštru, Virju i Molvama. Evo termina

Sljedeći dan, 18. ožujka akcija će se održati u Kalinovcu u Vatrogasnom domu od 9 do 12 sati te u Kloštru Podravskom u Društvenom domu od 13 do 15 sati.

10:15h
0
IMG fbbecefafedfe V e
Foto: Grad Đurđevac

Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac poziva dobrovoljne darivatelje krvi i sve one koji to žele postati da se odazovu akciji dobrovoljnog darivanja krvi i daruju ono najvrjednije što čovjek može darovati – krv!

Prema aktualnim podacima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, trenutačno stanje zaliha krvi prilično je nisko. Povećane su potrebe za svim negativnim krvnim grupama kao i potrebe za A pozitivnom grupom. Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica pa tako i u ovo vrijeme pandemije.

Unatoč situaciji u kojoj se nalazimo, akcije dobrovoljnog davanja krvi se odvijaju redovno, ali prema strogo preporučenim epidemiološkim mjerama kako bi se spriječilo širenje zaraze i omogućila potpuna sigurnost darivateljima i djelatnicima. Sve darivatelje krvi molimo da se odazovu organiziranim akcijama davanja krvi te da tako nekome spase život ili pomognu ozdravljenju.

Akcija će se održati u srijedu, 17. ožujka 2021. godine u Poslovnom centru Đurđevac u Gradskoj knjižnici od 10 do 17 sati s pauzom od 13 do 14 sati.

Sljedeći dan, 18. ožujka akcija će se održati u Kalinovcu u Vatrogasnom domu od 9 do 12 sati te u Kloštru Podravskom u Društvenom domu od 13 do 15 sati.

U petak, 19. ožujka akcija će se održati u Društvenom domu u Virju od 9 do 12 sati te u Molvama u Osnovnoj školi od 13 do 15 sati.

Krv se ne može na umjetni način proizvesti, ona je nezamjenjivi lijek kojega može samo čovjek čovjeku darovati. Zato, darujmo krv – poklonimo život!