Pilovi / Kamena skulptura

Sljedeći tjedan otvara se nova izložba u prizemlju Galerije Koprivnica

Održava se u sklopu projekta Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja pod akronimom reVITAlize.

15:42h
0
Galerija Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Galerija Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Pilovi / Kamena skulptura 17. i 18. stoljeća na starim fotografijama naziv je izložbe koja će se otvoriti u utorak 18. svibnja u 19 sati, u prizemlju Galerije Koprivnica, u skladu s epidemiološkim mjerama.

– Fotografiranje barokne skulpture osim estetike kipara uključuje i estetiku fotografa. Skulpturu Bogorodice i svetaka Sebastijana, Karla Boromejskog, Ivana Nepomuka i Florijana, interpretiramo na različite načine gledanja i fotografiranja. Prvo kao sakralnu baštinu 17. i 18. stoljeća i potom kao dokumentarnu fotografiju različite poetike. Najuspješniji primjeri fotografije skulptura postaju samostalni autorski radovi dodatne umjetničke vrijednosti. Povijest umjetnosti i zaštita spomenika kulture već su u 19. stoljeću u mediju fotografije prepoznali alat i pomoćnu znanstvenu disciplinu proučavanja, dokumentiranja i prezentacije povijesnih spomenika – objašnjavaju stručnjaci Muzeja grada Koprivnice.

Izložba se održava u sklopu projekta Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja pod akronimom reVITAlize.

čitam...