RADIONICA

Sljedeći tjedan u FUNK-u naučite izgraditi vlastiti soundsystem

Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na mail savez.udruga.funk@gmail.com do nedjelje 27. lipnja.

11:23h
0
Foto: Forum udruga nezavisne kulture - FUNK Facebook

U sklopu projekta Centar+, koji provodi Forum udruga nezavisne kulture FUNK, u utorak 29. lipnja, u koprivničkom Kampusu, kreće radionica samogradnje soundsystema.

Organizatori poručuju kako je zamišljena kao praktičan uvod u DIY i makers kulturu tijekom koje će polaznici dobiti teorijsko znanje te pokazne vježbe potrebne za izgradnju vlastitih zvučnih kutija, bit će upoznati s potrebnim materijalima i alatom te prednostima i nedostacima takve izgradnje. Dodaju kako će se raditi na konkretnoj izgradnji zvučnih kutija, njihovog osposobljavanja za rad te na kraju prezentacije cjelovitog soundsystema.

Maksimalan broj polaznika radionice jest deset. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na mail savez.udruga.funk@gmail.com do nedjelje 27. lipnja. Voditelji radionice bit će Luka Sertić, Petar Podvezanec i Igor Svečarovski. Više o njima pročitajte u okviru.

O voditeljima radionice:

Luka Sertić, graditelj ‘Roadtripper’ soundsystema, početkom 2019. gradi svoje prve kutije u Americi te ih šalje kontejnerom za Hrvatsku, do danas je ovaj system odradio nekoliko festivala na kojima nikad nije bilo tiho. Luka nije stao sa jednom systemu – nedavno je izgradio dodatne dvije kutije inovativno/eksperimentalnog dizajna.

Petar Podvezanec, graditelj ‘Old lady’ soundsystema situiranog u Ludbregu, prvog takvog na sjeveru Hrvatske, njegov system odlikuje se apsulutno analognom pristupu (po uzoru na prve reggae systeme iz 70-tih). Uz soundsystem, aktivno gradi i zvučne kutije orijentirane prema audiofilskim slušateljima kao i vlastito analogno pojačalo za potrebe napajanja samih zvučnih kutija.

Igor Svečarovski, soundsystem tehničar te graditelj ‘heavy duty’ soundsystema smještenog u Puli (Štinjan). Ogromno iskustvo dolazi od mnoštva audio-vizualnih događaja i festivala održanih u Puli (Pula film festival, Outlook i Dimensions te Seasplash) gdje su postavljanje i sama priprema systema neophodni. Uz rad na događajima paralelno tehničari za više soundsystema u Hrvatskoj te i sam gradi svoje kutije, čiji opseg seže od paraflex bass kutija pa sve do kućnog hi-fi systema.