11.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Snalažljiva poljoprivrednica // Prodala 12 krava da spriječi ovrhu, pa rekla da su uginule
S

Ne propustite

Zvezdana (41) iz okolice Koprivnice osuđena je na šest mjeseci zatvora, uvjetno na jednu godinu, jer je, u namjeri da spriječi ovrhu od strane trgovačkog društva u iznosu od gotovo 170 tisuća kuna, zbog neplaćanja 9 krava koje su joj isporučili, prodala 12 krava iz svoje štale.

Braneći se pred sudom, Zvezdana je rekla kako nije kriva.

Smatra kako markice životinja navedene u zaključku o ovrsi ne odgovaraju stvarnom stanju stvari, i to zato što je opunomoćenik oštećenika i sudski ovrhovoditelj nisu pustili u štalu kad su popisivali životinje. Osim toga, s direktorom tvrtke koja joj je isporučila krave u veljači 2009. godine dogovorila se da do kraja te godine svaku životinju treba platiti 9000 kuna plus PDV. No, ako neće moći, rekla je, dogovor je bio da mu vrati 5 krava s teladi, a četiri da zadrži za sebe.

Uz te životinje nije dobila nikakvu dokumentaciju, a sva joj je telad, budući da je bila zaražena, uginula, te zarazila i njene životinje. Ukupno je 19 životinja zbog zaraze morala dati na klanje, a tri su uginule. Stoga smatra kako nikakvih dugovanja prema tome trgovačkom društvu nema, budući da su joj s računa već skinuli 119 tisuća kuna.

No, sud je utvrdio kako njene tvrdnje da joj je stoka uginula ne odgovaraju pravom stanju stvari, budući da su krave od nje kupila tri svjedoka. Oni se, rekli su, nikad ne bi upustili u kupnju da su znali da je dio životinja zaražen, a nije im ni spominjala nikakvu ovrhu.

Veterinari su pak potvrdili da su liječili njene krave, no da je bila riječ o ozbiljnoj bolesti takva životinja ne može na klanje bez dokumentacije, a ako je pak riječ o uginuću, zbrinjavanje lešina nemoguće je bez dokumentacije.

Ipak, kada je oštećeno trgovačko društvo došlo u ovrhu po životinje, one su nestale bez veterinarskih papira i dokumentacije.

Sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić stoga ju je proglasila krivom. Zatvorska kazna ipak se neće izvršiti ako u roku godine dana ne počini novo kazneno djelo.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×