16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predstavljena nova trenerica Podravke

Snježana Petika: Cilj je osvajanje prvenstva i kupa, no i stepenica više. Svakoga treba respektirati, ali nikoga se ne bojati
S

Prednost ekipe je što je većina već radila sa mnom, to su moje cure. S druge strane, vrlo smo mladi, par cura je iskusnije i nadam se da će preuzeti dio odgovornosti , najavila je Snježana Petika.

Ne propustite

Snježana Petika danas je predstavljena kao nova trenerica RK Podravke.

Koprivnička rukometna legenda tako je preuzela ekipu nakon odlaska Gorana Mrđena, a njenom velikom igračkom iskustvu zasigurno će pomoći i dosadašnji rad s Podravkinim mlađim kategorijama.

– Nadzorni odbor jednoglasno je odabrao trenericu, ona je legenda s nebrojeno mnogo trofeja, a i dobro je radila u našoj školi rukometa – objasnila je razloge direktorica Božica Palčić.

Petika je najavila ponavljanje prošlogodišnjih uspjeha, odnosno osvajanja prvenstva i kupa Hrvatske, što se za Podravku praktički podrazumijeva, no nada se da može učiniti i iskorak u europskim natjecanjima.

– Trudit ću se da napravim mali pomak, uz ostvarivanje rezultata od prošle godine. Cilj je osvajanje kupa i prvenstva, ali i stepenica više. Ako nas pomazi ždrijeb u Europi, možemo sa svima igrati. Treba svakoga respektirati, ali nikoga se ne bojati – smatra Petika.

Foto: Matija Gudlin

Kadar za novu sezonu još je u izgradnji, a Petika dobro poznaje sve dobre i lošije strane koprivničke ekipe.

– Došla je Toth, a pregovaramo s još jednom igračicom. Prednost ekipe je što je većina već radila sa mnom, to su moje cure. S druge strane, vrlo smo mladi, par cura je iskusnije i nadam se da će preuzeti dio odgovornosti – najavila je ona.

Prošle je sezone jedna od najčvršćih karika bila Ivana Kapitanović na golu, no zanimljivo je da je upravo tu poziciju nova trenerica identificirala kao najkritičniju.

– Prošle godine Kapitanović je odradila odlično, no to je najkritičnija pozicija jer smo bili na dvije vratarke, a to je vjerojatno jedina pozicija koju ne možete pokrpati ako treba. Predložila sam da u stručnom stožeru ostane Goran Trajkovski kao trener vratarki jer je to najpotrebnije, a kondicija bi ipak trebala biti moj djelokrug – vjeruje Petika.

Direktorica Palčić potvrdila je njene navode te dodala da žele dovesti još jednu mladu vratarku koja bi u Podravci mogla napredovati. Također se osvrnula na podršku Grada Koprivnice i Podravke kao sponzora, od kojih nema novosti, ali je istaknula da je optimist u vezi situacije s financiranjem kluba.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×