Predizborne aktivnosti

Sobota i Felak u Đurđevcu i Križevcima se družili s građanima te najavili brojne projekte za boljitak našeg kraja

10:00h
0
Darko Sobota i Damir Felak // Foto: Valentina Blažek

Imamo mnoge projekte koji su važni za ovaj kraj, bilo da se radi o cestogradnji, komunalnoj infrastrukturi ili općenitom povećanju kvalitete života svih stanovnika ovoga kraja, rekao je Darko Sobota.

Darko Sobota i Damir Felak, kandidati na izbornoj listi HDZ-a u drugoj izbornoj jedinici, u četvrtak su se u Đurđevcu družili s građanima i upoznavali ih s političkim programom stranke koji, prema njihovim riječima, Đurđevcu i okolici može donijeti veliki boljitak.

Darko Sobota je naglasio da stanovnici Đurđevca, ali i ostalih općina koje mu gravitiraju, mogu od HDZ-a mnogo toga očekivati.

– Imamo mnoge projekte koji su važni za ovaj kraj, bilo da se radi o cestogradnji, komunalnoj infrastrukturi ili općenitom povećanju kvalitete života svih stanovnika ovoga kraja. HDZ u svom programu jasno ističe da neće biti ukidanja općina i županija koje su temelj opstojnosti ravnomjernog razvoja Hrvatske – rekao je Sobota.

Darko Sobota i Damir Felak u Đurđevcu // Foto: Valentina Blažek
Darko Sobota i Damir Felak u Đurđevcu // Foto: Valentina Blažek

Damir Felak naglasio je da Đurđevac ima još mnogo prostora za razvoj, pogotovo u korištenju sredstava iz fondova Europske unije, a komentirao je i politiku gradonačelnika Željka Lackovića te njegov poznati plan o devama na Đurđevačkim peskima.

– Građani Đurđevca mogu očekivati vjerodostojnu i ustrajnu politiku zalaganja svoj grad, ali i cijelu Podravinu i Prigorje. Za to radim i djelujem već više od 20 godina, a to namjeravam činiti i dalje. U proteklom razdoblju odrađeno je mnogo projekata u Đurđevcu i želja nam je da i dalje na taj način nastavimo

Darko Sobota // Foto: Valentina Blažek
Darko Sobota // Foto: Valentina Blažek

raditi. Naravno, moramo voditi računa o ravnomjernoj razvijenosti cijele županije. Lako je skupljati jeftine političke bodove zastupajući samo Đurđevac, kao što je napravio Željko Lacković, kojemu je važnija samopromocija potpuno nerealnim zahtjevima. Projekti se moraju razvijati postupnim radom i siguran sam da će svi kroz neko vrijeme biti realizirani, nadam se i sa puno većim udjelom europskih sredstava koje Đurđevac ne povlači dovoljno. Svaka čast devama, ali mislim da bi svaki Đurđevčanin puno radije želio deset radnih mjesta više nego deset deva – rekao je Felak.

Darko Sobota i Damir Felak  posjetili su i proslavu Dana sv. Marka Križevčanina u Križevcima koja je okupila mnoge vjernike.

– To je zaista bila velika svetkovina i veliko oduševljenje za nekoliko tisuća ljudi koji su burnim pljeskom prekidali propovijed biskupa, koja je bila najvažniji dio te svetkovine. Sv. Marko Križevčanin je važan blagdan za sve stanovnike Podravine i Prigorja, ali i cijeli hrvatski narod – zaključio je Sobota.

 

čitam...
Loading...