Domoljubna koalicija

Darko Sobota (HDZ) sa stranačkim kolegama u posjetu pekari Dergez

15:42h
0
Darko Sobota u društvu Stjepana Dergeza i Ivana Derežića, načelnika Sesveta // Foto: Matija Gudlin
Darko Sobota u društvu Stjepana Dergeza i Ivana Derežića, načelnika Sesveta // Foto: Matija Gudlin

Sobota je pojasnio kako su sve okolne općine ušle u projekte i njihovu izradu financirale iz vlastitih proračuna, da bi ih Vlada  zaustavila, jer su se predomislili oko financiranja. Zatim su lokalnu samoupravu proglasili nesposobnom jer staje s investicijama za koje nema novaca.

HDZ-ovi kandidati Domoljubne koalicije za drugu izbornu jedinicu, obišli su malu obiteljsku pekaru Dergez u Podravskim Sesvetama. Darko Sobota, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, koji je peti na listi, Miroslav Tuđman, nositelj, Andrija Mikulić i Miro Kovač upoznali su se s radom pekare, proizvodnjom kruha i kolača.

Stjepan Dergez, vlasnik pekare, ukratko ih je proveo kroz povijest poslovanja tvrtke koja ima tradiciju dugu 17 godina i zapošljava 140 radnika, a svojim proizvodima opskrbljava Koprivničko-križevačku, Virovitičko-podravsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

– Ovo što imamo danas ne bi bilo moguće da nije bilo Darka Sobote i županije koja nam je uvelike pomogla subvencijama – istaknuo je Dergez i objasnio kako je u posao krenuo od nule i da je put do ovoga što ima danas nije bio lak.

Tom prilikom, Ivan Derežić, načelnik općine Podravske Sesvete, upoznao je prisutne s problemima koje općina ima.

– Sve okolne općine najviše žive od rudne rente, a unazad dvije godine, za vrijeme ove Vlade, došlo je do nekoliko preraspodjela. Ključno je što su nama, lokalnim jedinicama, uzeli novac i on sada najprije odlazi državi, potom županiji, a tek potom nama – istaknuo je Derežić te izrazio nezadovoljstvo sadašnjom Vladom koja im je zaustavila nekoliko projekata.

Sobota je pojasnio kako su sve okolne općine ušle u projekte i njihovu izradu financirale iz vlastitih proračuna, da bi ih Vlada zaustavila, jer su se predomislili oko financiranja. Zatim su lokalnu samoupravu proglasili nesposobnom jer staje s investicijama za koje nema novaca.

Mikulić je naglasio kako je cilj njihove koalicije, konkretno za ovo područje koje živi od rudne rente, promijeniti rudarski zakon kojime lokalne jedinice neće više biti zakinute. Isto tako, spomenuo je da, upravo zbog ljudi koji imaju vlastite tvrtke kao i Dergez i koji rade pošteno, treba mijenjati sustav državnog inspektorata tako da inspekcija bude prijatelj poduzetnicima.

 

čitam...