14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Šoderica: Općina Legrad krenula s uređenjem te kažnjavanjem neodgovornih pojedinaca
Š

Ne propustite

Kako je i obećao, mladi legradski načelnik Ivan Sabolić prihvatio se posla i krenuo u uređenje dugo zanemarivanog podravskog bisera – Šoderice.

Kako kaže, najvažnije je uspostaviti red, što se smije, a što ne, stoga su znakovi zabrane prvi i najvažniji korak u ostvarenju cilja. A problema je mnogo – zaraslo drveće, roštiljanje gdje se tko sjeti, automobili na plaži, smeće i biološki otpad gdje mu nije mjesto…

-Bivši načelnik nije htio kažnjavati neodgovorne, no mi hoćemo. Komunalna redarka tako je već napisala nekoliko kazni od 500 kuna zbog odlaganja granja na javnoj površini – otkriva Sabolić.

Osim toga, mnogo se radi na sitnim detaljima koji nedostaju vikendašima i rekreativcima. Tako su postavljeni javni zahodi, srušeno je drveće koje se smetalo, uređuje se živica, dječje igralište…

-Planova je mnogo, no za njih treba vremena i novca. Nakon što postavimo znakove zabrane, već idući vikend komunalna redarka s dvojicom radnika imat će dežurstva te paziti pridržavaju li se gosti pravila – kaže Sabolić.

Otkriva kako je već iz dijela jezera izvađena resa, a taj će se postupak nastaviti i dalje. Također, uredit će se parkiralište, kako automobili ne bi bili na samom jezeru, te će se jezero podijeliti na tri dijela: jedan dio bit će za kupače, drugi za ribiče, a treći za čamce, a molovi će se izmjestiti na primjerenija mjesta. Dio ove hvalevrijedne inicijative je i uređenje kampa, uvijek dobro prihvaćenog načina smještaja kako među mladima, tako i starijima.

-Vodovod bi trebao proraditi kroz tri mjeseca, nakon što se riješi papirologija, a otkrit ću kako će već ovo ljeto na jezeru proraditi i kiosk-trgovina, koju ovdašnji gosti priželjkuju već godinama – zaključuje Sabolić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×