nevjerojatno

ŠOK I NEVJERICA! Umro Zlatko Saračević nakon što mu je pozlilo!

Nažalost, treneru Podravke nije bilo pomoći, pokušavali su ga oživjeti više od tridesetak minuta. Neslužbeno se sumnja na srčani udar.

21:29h
0
n ConvertImage

Zlatko Saračević (59) preminuo je nakon što mu je pozlilo ispred dvorane, pišu SN. 

Prema pisanju istog medija, Saračević je poslije utakmice napustio gimnazijsku dvoranu te je svojim automobilom krenuo odvesti kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na jednom od koprivničkih semafora mu je iznenada pozlilo, te je Barbara odmah pozvala hitnu pomoć koja je stigla vrlo brzo.

Nažalost, treneru Podravke nije bilo pomoći, pokušavali su ga oživjeti više od tridesetak minuta. Neslužbeno se sumnja na srčani udar.

Rođen je 5. srpnja 1961 u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988

U svojoj karijeri igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet. Posebno se pamti da je bio olimpijski pobjednik iz Atalante 1996. godine kada je s hrvatskom rukometnom reprezentacijom stao na najviše postolje, san svih sportaša.

Kao trener vodio je je Zamet, Nyiregyhazu, Čelik, Zagreb, Dubrovnik i Podravku, u kojoj mu je ovo bila treća sezona.

1996. godine dobio je Državnu nagradu za šport Franjo Bučar. Ovo je veliki šok za cijelu sportsku Hrvatsku.

Počivao u miru.