Sović: U nedjelju će nam biti teže, Hajduk će biti puno čvršći, ali vjerujem da ćemo pobijediti

21:11h
0
Nikola Rak i Goran Jozinović // Foto: Koprivnica.net

Slaven Belupo u nedjelju će zaključiti seriju svojih ogleda s Hajdukom prvenstvenom utakmicom 28. kola MAXtv Prve lige. Igra se na Gradskom stadionu u Koprivnici s početkom u 19 sati, a očekuje se dolazak velikog broja gostujućih navijača.

Kao i obično, trener Roman Sović nije otkrio koji će sastav izvesti u nedjelju.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Činjenica je da je ovaj izbor igrača potvrdio da tako kažem jednu dobru igru i sigurno da najvećim dijelom su u najužoj kombinaciji i u najvećoj vjerojatnosti da će i igrati, započeti utakmicu. Sigurno da još tu postoje neke dvojbe, razmišljanja. Sigurno da će Hajduk bit da tako kažem tu puno čvršći, sigurno da će biti sigurno za nas ovo puno teža utakmica, s obzirom da smo ih mi tamo praktički nadigrali, bili puno bolji. Dobro smo ih iznenadili i sigurno da će oni pokušati pronaći neki, da tako kažem, odgovor, da ne izgledaju toliko slabije koliko su to izgledali prošlu utakmicu. Očekujem tu jedan čvrsti blok Hajduka, sličan kao što je bio na prvoj kup utakmici gdje smo mi praktički s igračem više vrlo teško dolazili u nekakove, da tako kažem, čiste situacije – rekao je Sović.

Čime je to Slaven Belupo iznenadio Hajduka?

– Mi smo isključivo znali, pogotovo na Poljudu kad se igra, da prije svega se treba nametnuti jednom kombinatornom pas igrom kako bismo jednim dominantnim posjedom onemogućili protivnika da nas svojom agresijom uz podršku njihove fanatične publike ne ugrožavaju, da nam ne rade pritisak. Mi smo to uspjeli, mi smo uz tu kombinatornu igru, osim što smo imali posjed lopte, djelovali vrlo opasno, napravili smo niz šansi koje nažalost nismo uspjeli sve realizirati, i to je u biti da tak’ kažem jedna formula na koji način bi trebalo igrat. E sad, sigurno da je teško ponavljati takove vrhunske partije, to je u principu i najteže u nogometu, držati jedan kontinuitet i igre i rezultata, tako da se mi moramo i dalje maksimalno da tak’ kažem pripremit i trudit i radit da bismo izgledali tako kako smo izgledali na prošloj utakmici.

Uzlazna je tendencija protiv Hajduka, poraz pa remi. Hoće li sad biti pobjeda?

– Ja vjerujem da bude. Mislim da ove igre zapravo nam daju nekakovu opravdanu nadu i optimizam da se to jednostavno mora dogodit jer analizirajući ovih pet utakmica do sada i ako ih cijepamo po poluvremenima ispada da smo odigrali jednu solidnu utakmicu protiv Osijeka, odigrali smo jako dobru utakmicu protiv Splita, odigrali smo sada najbolju utakmicu u Splitu, odigrali smo jedno dobro poluvrijeme u Zagrebu, odigrali smo jednu egal utakmicu protiv Hajduka isto ovdje. Tako ukupno gledajući ovih pet utakmica, ispada da mi utakmicu i pol nismo bili na jednoj ajmo reć odgovarajućoj razini, i nažalost ispada da smo od pet utakmica odigrali tri neriješeno i dvije izgubili. To je taj nogomet, to je jednostavno tako. Isto tako se moglo desit da smo uz ovu istu igru koju smo pružili u ovih pet utakmica mogli odigrati dvije neriješeno i tri pobijediti, pa bi sad tu drukčije pjevali svi skupa – izjavio je Slavenov trener.

Kapetan Elvis Kokalović izašao je na poluvremenu u Splitu zbog ozljede.

– Kokalović je dobio jedan veoma neugodan udarac u list mišića, tako da će on najvjerojatnije teško biti u konkurenciji za utakmicu – otkrio je Sović.

MAXTV PRVA LIGA, 28. KOLO

SLAVEN BELUPO – HAJDUK (19.00 – Arenasport 1)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek).

SLAVEN BELUPO: Rodić – Pranjić, Grgić, Bubnjić – Purić, Gregurina, Čanađija, Delić – Rak, Glavica – Vugrinec. TRENER: Roman Sović.

PRIČUVE: Pelin, Geng, Barić, Maras, Brlek, Jugović, Herent, Jelavić, Šaban.

IZOSTANCI: Kokalović, Novinić (ozlijeđeni).

čitam...